ITM Braşov a dat amenzi de 14.000 de lei în octombrie!

Pe parcursul lunii octombrie, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 138 controale în vederea verificarii modului în care angajatorii respectă masurile impuse pe perioada pandemiei, potrivit prevederilor Legii nr. 55 din 15 mai 2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

În urma acestor controale au fost aplicate pentru deficiențele constatate amenzi în valoare de 14.000 lei, precum și 15 de avertismente.

In principal, sancțiunile au fost acordate pentru:
– neasigurarea triajului asa cum este definit de prevederile legii menționate , si anume, nerespectarea obligativității “organizării activităţii instituţiilor şi autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor, astfel încât să se asigure la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori. Pentru personalul propriu triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii prin termometru noncontact, iar pentru vizitatori triajul se realizează prin măsurarea temperaturii.”
– Neacordarea de materiale de dezinfectare și protecție atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori.

În afara acestor controale, având în vedere Strategia Nationala privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, inspectorii de munca au realizat , în luna octombrie, un număr de 201 controale,fiind depistate 32 persoane care desfasurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 16 angajatori au fost sanctionați cu amenzi în valoare de 360.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 168 de controale, în urma cărora au fost fost aplicate 2 avertismente.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 42.000lei.

Tot în luna octombrie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 131 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr de 35 angajatori cu amenzi în valoare de 47.500 lei si 38 de avertismente.

Articolul precedentCorona Wolves Brașov și-a aflat programul pentru restul sezonului din Erste Liga la hochei
Articolul următorVIDEO Şefa DSP Braşov a prezentat situația epidemiologică din județ. „Toate spitalele vor fi nevoite să îngrijească pacienți infectați!”