Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă, valabilă până miercuri noapte, precum și o avertizare COD GALBEN de vânt, valabilă luni, în mai multe județe din țară, 

 

Astfel,  pentru intervalul 27 martie, ora 06 – 29 martie, ora 21, meteorologii au emis o informare meteo de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.
Potrivit ANM, în intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.
Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.
Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

 

De asemenea, pentru intervalul 27 martie, ora 06 – 27 martie, ora 23, ANM a emis o avertizare COD GALBEN de intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h.

În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Articolul precedent20 de percheziții în Braşov, Poiana Braşov, Răşnov şi alte 4 localități din județ
Articolul următorBASCHET: Olimpia CSU Brașov a ratat calificarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin