România a învins Peru, scor 4-0, în confruntarea din semifinalele World Grpup I din Cupa Davis. Horia Tecău și Marius Copil au adus punctul decisiv, de 3-0, impunându-se în fața perechii formate din Conner Huertas del Pino și Sergio Galdos, scor 4-6, 6-3, 6-3.

În primul meci, Nicolae Frunză (24 de ani, 626 ATP) l-a învins pe Nicolas Alvarez (25 de ani, 392 ATP), scor 6-2, 6-4. Marius Copil (31 de ani, 275 ATP) a trecut de  Conner Huertas del Pino (25 de ani, 654 ATP), scor 7-5, 6-2. 

Victoria în fața statului Peru îi aduce României calificarea în play-off-ul pentru turneul final din decembrie 2022. În prima parte a anului 2022, băieții vor înfrunta una dintre echipele calificate la turneul final ce are loc săptămâna acesta la Madrid, respectiv Innsbruck.

Imagine

„Încercăm să aducem bucurie, să motivăm tinerii să se încline către sport, sănătate, și chiar performanță, pentru cei care vor. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem copii în public și mereu am fost alături de ei, e minunat să auzi cuvintele unui copil care a fost atins de performanțele tale. Mulțumesc că ați fost aici cu mine astăzi, ar fi fost altfel fără voi în tribună. Vă mulțumesc că ați creat acest moment, e o bucurie pentru mine.

Multă lume care mi-a fost alături a stat aici toată ziua. Daca aș putea să mulțumesc oricărei persoane care mi-a atins cariera sau performanța în orice mod… Multe meciuri de Cupa Davis, multe emoții, dar m-am bucurat să trăiesc această carieră și aceste emoții alături de voi, echipă, staff, federație, public.  Vă mulțumesc încă o dată, mă voi opri până nu mă emoționez prea tare, și în această campanie de Cupa Davis mergem înainte și se pare că vă mai fi încă un meci. Și pentru acest moment aș vrea să invit echipa și toată lumea care a fost alături de mine să facem o poză împreună pe teren, să ne bucurăm de acest moment împreună”, a declarat Horia Tecău.

Sursa foto Horia Tecau/Facebook

Articolul precedent1 Decembrie 2021. Trustul Realitatea face SHOW! Maraton incendiar cu vedete de primă mână. Anamaria Prodan și Kamara, spectacol garantat
Articolul următorLoteria Vaccinării, 28 noiembrie. Numerele câștigătoare la a noua extragere săptămânală şi a doua extragere lunară