HOCHEI: Junior promovat la echipa mare

Un produs foarte bun al hocheiului brașovean din ultimii ani, fundașul Tamas Gajdo, a intrat în rândul jucătorilor profesioniști ai clubului Corona Brașov.

Tamas Gajdo – care pe 30 iulie a împlinit 18 ani – s-a alăturat celorlalți jucători crescuți la grupele de tineret ale Coronei Brașov și care au semnat contracte de jucători profesioniști cu echipa de seniori (Iulian Chițac, Cosmin Agapie, Andrei Haraga, Balazs Gajdo și Andrei Vasile).

Tamas este originar din Târgu Secuiesc, unde a început hocheiul la grupele de vârstă mici iar de la grupele de vârstă sub 16 ani s-a alăturat Coronei Brașov (unde fratele său mai mare – Balazs – deja era jucător de bază la echipele de tineret ale clubului).

Datorită calităților deosebite a fost remarcat de către antrenorii echipei de seniori și a debutat în Campionatul Național la vârsta de 16 ani (vâsta minimă stabilită prin regulament), în sezonul 2016/2017. De altfel, a jucat pentru ambele echipe naționale de tineret ale României – participând la grupe ale Campionatului Mondial cu echipele naționale U18 și U20. A fost remarcat inclusiv de către selecționerul echipei naționale de seniori a României – Julius Penzes – și a făcut parte din lotul echipei pentru turneul amical desfășurat în Ucraina – la Brovary – în februarie anul curent.

A fost folosit la turneu în ambele meciuri (victoriile împotriva Ucrainei și Poloniei) și s-a achitat foarte bine de sarcini. Motiv pentru care, din acest sezon, jucătorul de 183 de cm. și 83 de kg. va intra în rândul jucătorilor profesioniști ai echipei noastre și va fi un jucător pe care antrenorul Julius Penzes se va baza atât în Campionatul Național cât și în Erste Liga.

SURSA: WOLVES.RO

Articolul precedent8 șoferi depistați băuți sau fără permis, în mai puțin de 24 de ore
Articolul următorAvertizare COD GALBEN de vreme severă imediată