De mulţi ani, intersecţia DN73 – DN73A – DN1E din Râşnov, în care se „strâng” maşinile care vin de la Zărneşti, nu mai face faţă traficului rutier. DN 73 este drum principal, iar şoferii care vin dinspre Zărneşti trebuie să acorde prioritate primilor, astfel că, nu de puţine ori, sunt puşi în situaţia de a aştepta minute întregi pentru a intra în intersecţie.

Primăria Râşnov a sesizat de multă vreme administratorul drumului situaţia, propunând şi o soluţie: amenajarea unui sens giratoriu. Una dintre primele adrese, pe acest subiect a fost formulata de catre Primaria Rasnov inca din 03.10.2011. Au urmat si alte adrese, atat catre Compania Nationala de Drumuri, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov cat si catre constructorul care se ocupa de modernizarea DN73. Ultima adresa in acest sens a fost formulata si trimisa in data de 22.10.2019.

Miercuri, 23.10.2019 a avut loc o intalnire intre autoritatile locale si constructorul care se ocupa de lucrarile de pe DN73. In urma discutiilor s-a ajuns la solutia ca in zona respectiva sa se amenajeze un sens giratoriu, dar deocamdata, pentru ca se apropie sezonul rece se va amenaja unul provizoriu.

In intersectie exista un stalp de curent care va fi mutat, iar cablurile respective vor fi ingropate in subteran. Pentru ca circulatia pietonilor sa nu fie afectata de noile amenajari, primaria a propus ca sensul giratoriu sa fie translatat cu cativa metri mai departe de locatia actuala a intersectiei, astfel nu va fi nevoie ca trotuarele din zona sa fie micsorate. In urma discutiilor de miercuri, amenajarea efectiva a sensului giratoriu va incepe in cel mult o saptamana.

Articolul precedentVIDEO Caz șocant la Brașov! Femeie agresată fizic și verbal de polițiști!
Articolul următorBărbat mort, după ce s-a aruncat din autocar