Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, s-a deplasat, astăzi, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare aflate în derulare. În luna iunie a acestui an, au fost demarate lucrări importante de reabilitare în cadrul spitalului, acestea fiind finanțate, în totalitate, din bugetul pe 2019 al județului Brașov.

Lucrările se realizează pe segmente, astfel încât activitatea medicală să nu fie perturbată, iar micii pacienți să nu aibă de suferit. Prezentă la fața locului, Monica Săbăduși, managerul spitalului a transmis că, la începutul săptămânii viitoare, o parte a Unității de Primiri Urgențe se va muta, deja, în partea renovată, iar la jumătatea lunii septembrie, Secția de Neuropsihiatrie va fi finalizată.

Lucrările de reparații și igienizare din cadrul Unității de Primiri Urgențe au început în data de 8 iulie 2019, contractul de lucrări fiind în valoare de 535.000 de lei. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a linoleumului pe pardoseli, iar săptămâna viitoare o treime din activitatea UPU se va putea desfășura în condiții noi de lucru. Termenul de finalizare a acestor lucrări este 4 octombrie.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a Secției de Neuropsihiatrie, acestea au început în data de 21 iunie 2019. Au fost amenajate grupuri sanitare în toate saloanele acestei secții, au fost înlocuite instalația electrică, ușile, geamurile, iar în prezent, se desfășoară lucrările de montare a linoleumului pe pardoseli, urmând, apoi, a fi efectuate lucrările de igienizare, data de finalizare a lucrărilor fiind este 20 septembrie a.c. Contractul de lucrări este în valoare totală de 535.000 lei.

Conducerea Spitalului de Copii are în plan să investească pentru toate aceste lucrări de strictă necesitate suma de aproape 2,9 milioane de lei. Celelalte lucrări se află în diferite stadii de realizare, după cum urmează:

  •  Lucrări de igienizare și zugrăvire a Ambulatoriului – lucrările sunt în plină desfășurare; în prezent se efectuează lucrări de lucrări de înlocuire a instalațiilor electrice, a ușilor și de montare a linoleumului, lucrări de zugrăveli și tencuieli; săptămâna viitoare, o parte a Ambulatoriului se va muta în zona renovată; valoarea estimată a acestor lucrări este de 480.000 de lei;
  • – Lucrări de igienizări și reparații curente la Secția Pedriatrie 1 – lucrările vor începe după finalizarea lucrărilor de la secția de Neuropsihiatrie, respectiv după data de 20 septembrie a.c. și sunt în valoare de 724.000 de lei.
  • – Lucrări de igienizări și reparații la spălătoria spitalului – lucrările se apropie de finalizare; în prezent, se lucrează la partea de înlocuire a instalațiilor electrice, valoarea totală a acestor lucrări fiind de 290.000 lei;

Alte trei investiții prevăzute în 2019 la Spitalul de Copii, cu finanțare exclusiv asigurată de Consiliul Județean Brașov urmează a fi demarate în perioada imediat următoare:

  • – lucrări de igienizare și zugrăvire la Compartimentul Ortopedie, estimate la 180.000 de lei;
  • – lucrări de igienizări, zugrăveli, înlocuire geamuri și uși, necesare la etajul doi al clădirii, acolo unde sunt săli de curs pentru studenți, vestiare și diverse birouri; aceste lucrări sunt estimate la 150.000 de lei.

În cazul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, fondurile alocate pentru cheltuieli de capital și pentru cheltuieli cu bunuri și servicii au fost de 1.130.550 lei – în 2016, de 1.311.350 lei – în 2017, au crescut în 2018 până la 2.724.820 lei, pentru ca în 2019 să ajungă la 4.196.500 lei. ”Este o creștere substanțială, pe care o regăsim în condițiile din ce în ce mai bune oferite pacienților și în calitatea actului medical de aici, care plasează Spitalul de Copii Brașov între cele mai performante la nivel național”, a afirmat Adrian Veștea.

Mai trebuie amintit faptul că administrația județeană s-a preocupat și de accesarea fondurilor europene destinate sănătății. Astfel, proiectul „Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov” este depus la ADR Centru, fiind în evaluare. Cheltuielile totale ale proiectului sunt de 9.995.631,10 lei, din care 9.795.718,48 lei reprezintă fonduri nerambursabile și 199.912,62 lei înseamnă contribuția proprie a Județului Brașov.

În proiectul „Îmbunătățirea accesului populației din județul Brașov la servicii medicale de urgență”, cu o valoare totală de 10.780.304,95 lei, al cărui contract de finanțare a fost semnat în anul 2018, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov figurează cu o finanțare de 777.607,24 lei, din care 762.055,11 lei (98%) reprezintă fonduri nerambursabile. De asemenea, proiectul „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Brașov” prevede pentru Spitalul de Copii o alocare de 32.050,82 lei.

Articolul precedentTurul ciclist al României trece prin județul Brașov
Articolul următorRea-voință sau interese? Primăria Săcele vrea, cu orice preț, să desființeze cantina socială din municipiu?!