După trei ani de administrație performantă, la Săcele au început concedierile. Se pare că Primăria nu este capabilă să-și plătească angajații. Ne referim, deocamdată, exclusiv, la cantina socială care funcționează de mai bine de 20 de ani.

Aici erau toate bune și frumoase până la venirea în funcția de primar a socialISTULUI Virgil Popa. De trei ani, de când conduce administrația locală, acesta a „reușit” să reducă substanțial bugetul unității sociale. A tăiat în fiecare an din mâncarea celor loviți de soartă și a ignorat, efectiv, listele de așteptare pe care se află sute de persoane nevoiașe. În 2016, la cantina socială din Săcele erau înregistraţi și primeau o masă caldă aproximativ 150 de beneficiari. Fără bani, angajații de acolo mai puteau asigura hrana, în ultimul an, doar pentru circa 60 de persoane.

Pentru a-și desăvârși planurile de desființare a acestei unități care “consuma prea mulți bani fără justificare”, după cum des este auzit spunând primarul (care, apropo, în trei ani ar fi venit o singură dată la cantină), municipalitatea condusă de Virgil Popa a disponibilizat, zilele trecute, cei patru angajați ai unității. Fără să le dea nicio explicație, că deh…este instituția Primăriei și face ce vrea cu ea. Numai că, în cazul de față, vorbim despre PATRU PERSOANE care aveau un venit lunar aproximativ de câte 2.000 de lei. Ne întrebăm, oare, 8.000 de lei pe lună era o sumă prea mare de suportat pentru a oferi o hrană caldă celor 60 de persoane?! În plus, cei patru angajați făceau absolut orice în unitate, de la mâncare, până la ridicat alimente și curățenie!!! Acum, aceștia (trei bucătari + magazioner) sunt în preaviz până pe data de 8 octombrie.

Ciudat este că acolo exista o “șefă”, cu atribuții doar de primar știute, o apropiată PSD, care, culmea, a rămas în funcție și căreia Virgil Popa i-ar fi transmis, potrivit martorilor, că “te păstrez pentru că ești omul meu”! Interesante criteriile după care a fost menținută în funcție tânăra speranță a PSD Săcele…Bomboana de pe coliva cantinei este pusă tot de municipalitate, care a decis să nu închidă cu totul unitatea, cel puțin pentru moment, ci să externalizeze serviciile către o firmă de catering. Rămâne de văzut cum a fost distribuit acest contract către societatea respectivă, dacă s-a făcut legal, dacă există interese și pe ce sume din bani publici s-a realizat această atribuire. Oricum, trebuie să fii un manager chiar vizionar să te gândești că mai bine dai afară patru oameni care îți pregăteau totul natural, proaspăt și să aduci mâncare prin cine știe ce firmă fantomă de catering. Însă, din păcate, cam așa merg unele lucruri în administrația săceleană! Până când, rămâne de văzut…REALITATEA DE BRAȘOV vă va ține la curent cu acest subiect.

Așteptăm și un punct de vedere oficial de la Primăria Săcele, pentru că am încercat, în zadar, să luăm legătura cu reprezentanții instituției. Dacă văd materialul ne pot scrie, dar la modul concret, nu în „limbaj de lemn”, pe [email protected].

Articolul precedentFOTO Stadiul lucrărilor de reabilitare la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii
Articolul următorFOTBAL: Cetate Râșnov iese din Cupa României în minutul 119