Instituția Prefectului județul Brașov a găzduit, joi, două întâlniri importante cu parteneri japonezi. Prima a fost a reprezentanților Primăriei Orașului Musashino, cu care Brașovul este înfrățit. Al doilea moment important al zilei a fost vizita E.S. Dl. Hitoshi Noda, Ambasadorul Japoniei la București.

Am avut o zi a porților deschise pentru Ambasada Japoniei, aș putea spune. Am primit două delegații, una din Musashino, unde avem o colaborare istorică, de 20 de ani; din 1998 funcționează în Municipiul Brașov, Centrul Cultural Musashino. Cea de-a doua delegație a fost a Excelenței Sale, Ambasadorul Japoniei în România. Au fost două întâlniri interesante, ne-am arătat, bilateral, disponibilitatea de a întări cât mai mult relația dintre cele două părți. Nu în ultimul rând, Ambasadorul Japoniei, impresionat fiind de frumusețile Brașovului a promis că se va întoarce cât de curând, Domnia sa fiind de puțin timp numit în România”, a subliniat prefectul Marian Rasaliu.

Foto: Prefectura Brașov

Mă bucur că am avut ocazia de a vizita orașul Brașov pentru prima oară. Am avut la dispoziție puține ore, iar până acum e un oraș foarte atractiv. Am ajuns în țara dumneavoastră într-un moment foarte bunși interesant. Relația dintre țările noastre a crescut, s-a extins, în parte datorită vizitei Prim Ministrului Japoniei, Shinzō Abe, acum aproape un an, care a avut întâlniri fructuoase la nivel înalt. Acum lucrăm în dezvoltarea mai multor domenii, cum ar fi comerțul și investițiile dar și ceva asemănător unui parteneriat strategic, care implică zone de securitate națională. Sper că din acest moment, prietenia dintre România și Japonia va crește tot mai mult”, a declarat E.S. Dl. Hitoshi Noda, Ambasadorul Japoniei la București.

Prefectul județului, Marian Rasaliu, i-a vorbit Excelenței Sale despre oportunitățile pe care orașul și județul le oferă turiștilor și sportivilor, dar și despre mai strânsele relații economice care se pot lega între firme din Brașov și parteneri din diferite regiuni ale Japoniei

Articolul precedentLa Brașov se organizează cursuri de calificare profesională, obligatorii pentru administratorii de imobile
Articolul următorEcranizări de excepție la Love Story Film Festival