Brașovul are o dublă campioană națională la karate. Myriam are nouă ani, iar de doi ani a ales să practice acest sport. Fetița a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, unde a fost premiată, iar la cele mai multe concursuri, sportiva a urcat pe podium.

În luna noiembrie va reprezenta România la Campionatul Mondial care se va desfășura în Germania. În spatele acestor rezultate excepționale stau zeci de ore de antrenament, ambiție, perseverență și talent.

Am început acest sport pentru că am vrut să văd cum îmi stă într-un kimono alb. Mi-a plăcut și am rămas în acest domeniu. Și vreau cât mai mult timp de acum încolo să practic acest sport. Cu siguranță nu o să mă las atât de vreme, pentru că îmi place foarte tare ceea ce fac”, ne-a declarat Myriam Hemel Sestacova.

La Campionatul Național de la Iași, Myriam a devenit dublă campioană națională la probele de kata, respectiv kumite. Cu ajutorul acestui rezultat a ajuns cum era și normal în lotul național și astfel o să reprezinte România la Mondialele din Germania. Ne-am propus cel puțin o medalie acolo”, a precizat și antrenorul Cătălin Petre. Myriam mai are participări la turnee internaționale importante din Slovenia, Macedonia și Austria.

Articolul precedentDuminica Mironosițelor – Ziua Femeii Creștine
Articolul următorAmbasadorul Chinei în România, vizită la Brașov (FOTO)