Duminica Mironosițelor – Ziua Femeii Creștine

Ca în fiecare an, Asociația Internațională a Femeii Creștine (A.I.F.C.) Brașov sărbătorește Ziua Femeii Creștine și, totodată, ziua organizației, în Duminica Mironosițelor, 12 mai 2019.

Cu acest prilej, membrele A.I.F.C. vor participa la Sfânta Liturghie, la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din satul Lisnău, comuna Ozun, județul Covasna. În jurul bisericii și cu ajutorul preotului paroh, Emilian Laurențiu Gurzău, s-a strâns mica comunitate românească din localitate. La pictura Bisericii Adormirea Maicii Domnului, începută cu trei ani în urmă, au contribuit o parte din membrele A.I.F.C., cât și simpatizanți ai asociației. În Duminica Mironosițelor, în 12 mai 2019, după Sfânta Liturghie, toți cei prezenți vor participa la o agapă, care se va desfășura în aer liber.

Femeile mironosiţe, purtătoare de mir, l-au însoţit pe Hristos, au asistat la patimile, la răstignirea, la moartea şi la punerea în mormânt a Domnului. Și sunt și primii martori ai Învierii. În Noul Testament întâlnim, alături de Maica Domnului, numele femeilor mironosiţe: Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov şi a lui Iosif, Maria lui Cleopa, Ioana, soţia lui Huza, Salomeea, Suzana şi cele două surori ale lui Lazăr, Marta şi Maria. Se adaugă acestora şi Veronica, cea care i-a dăruit Mântuitorului, pe drumul spre răstignire, un ştergar pentru a-și curăța faţa.

Articolul precedentAccident pe drumul spre Poiana Braşov
Articolul următorFOTO La doar nouă ani, Myriam va reprezenta România la Campionatele Mondiale de karate