FOTO Fără cabluri inestetice pe fațadele clădirilor din Centrul Istoric al municipiului Brașov

Primăria Brașov desființează, de la începutul acestei săptămâni, toate rețelele aeriene rămase pe fațadele imobilelor din centrul istoric. Astăzi s-a intervenit pe străzile Politehnicii și Postăvarului. 

Municipalitatea a demarat încă din 2004 un program de pozare în subteran a rețelelor aeriene, Brașovul fiind unul dintre primele orașe din România care a făcut acest lucru, înainte ca măsura să fie obligatorie prin alinierea la normele europene. A fost conceput un întreg program de investiții în reabilitarea străzilor și zonelor pietonale din centrul istoric, corelat cu lucrările necesare ca rețeliștii să își mute cablurile în subteran.

La baza acestei decizii s-a aflat hotărârea de consiliu local 486/2004, prin care a fost interzisă amplasarea reţelelor edilitare (electrice, telefonice, fibră optică ş.a.) pe stâlpi sau pe fațadele clădirilor. Totodată, prin aceeași hotărâre, se decidea dezafectarea tuturor reţelelor edilitare aeriene existente precum şi a stâlpilor de susţinere a acestora, și pozarea numai subteran a acestor rețele. Termenul limită pentru punerea în practică a acestei măsuri a fost stabilit pe 1 ianuarie 2007.

Aceste termen a trecut deja și am sperat că rețeliștii vor face de bunăvoie aceste lucrări. Unii au înțeles, alții nu, în unele locuri au apărut cabluri noi pe fațade, puse de rețeliști sau de proprietarii imobilelor. Toate aceste rețele fie vor fi desființate de cei care le dețin, fie le va înlătura municipalitatea, prin serviciile de specialitate. Este posibil ca unii abonați să fie afectați de acest lucru, însă era obligația furnizorilor de servicii să se ocupe de intrarea în legalitate, fără a afecta abonații“, a declarat primarul George Scripcaru.

Articolul precedentVIDEO + FOTO Ninge în județul Brașov. Care este starea drumurilor?
Articolul următorDoi șoferi, prinși băuți la volan, pe drumurile din oraș, în aceeași zi