De la sfârșitul acestei săptămâni, la Muzeul de Artă din Brașov pot fi admirate opere dedicate împlinirii unui secol de la Marea Unire. Cele două evenimente, “Centenart. 8 viziuni asupra României la 100 de ani” și “Marea Unire reflectată în colecția Muzeului de Artă Brașov” pot fi vizitate în perioada 23 noiembrie 2018 – 17 februarie 2019.

Prima expoziție se prezintă ca o celebrare a unui moment important din istorie și invită publicul la un exercițiu de introspecție privitor la identitatea națională și la semnificația acesteia pentru fiecare, în contextual actual. La originea expoziție se află un dialog inițiat de către curator cu opt tineri artiști, referitor la impresiile lor despre România actuală, țara în care aceștia au ales să trăiască și să creeze, dar și la felul în care se regăsesc în cultura și mentalitățile românești.

Fiecare artist intervievat a transpus vizual fragmente dintr-o Românie subiectivă, sau țara imaginarului său, cele opt viziuni fiind ipostaziate în diferite medii de expresie: pictură, sculptură, grafică, gravură, instalație, foto și film. Unii dintre ei aduc un omagiu culturii și folclorului românesc, iar alții surprind critic sau ironic diferite aspecte istorice, sociale și politice.

Articolul precedentCine va cânta în Piața Sfatului pe 1 Decembrie? Programul complet al evenimentelor
Articolul următorFOTO – ULTIMĂ ORĂ: Arde un grajd din municipiul Făgăraş