Fostul ministru Constantin Niță iese din închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri noapte, eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocaţii condamnaţilor au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători, urmând să fie puşi în libertate Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova.

În aceste dosare, avocaţii au formulat contestaţii în anulare după decizia Curţii Constituţionale privind componenţa completurilor de 5 judecători, iar magistraţii Completului 2 de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, miercuri seară, ca, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare, condamnaţii să fie puşi în libertate, prin suspendarea executării.

Fostul deputat Dan Şova era condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, fostul şef al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja era condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, iar fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă, era condamnat la 4 ani de închisoare, în dosarul în care e acuzat că ar fi primit bani de la afaceristul Tiberiu Urdăreanu. Constantin Niță a fost încarcerat la finalul lunii iunie. Și-a petrecut ultimele luni la penitenciarul din Miercurea Ciuc.

Mediafax

Articolul precedentAtenție, șoferi! Cod galben de ceață densă
Articolul următorTârg de Crăciun caritabil, la Centrul Cultural Reduta