Este oficial! Județul Brașov ar putea găzdui Jocurile Olimpice de Tineret, din anul 2024

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, si Bogdan Matei, ministrul Tineretului si Sportului, au anuntat oficial intentia Romaniei de a organiza editia de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024, in cadrul unei conferinte de presa comune, care a avut loc la Casa Olimpica.

“Romania a intrat deja in cursa pentru organizarea editiei de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret, din 2024, odata cu transmiterea catre Comitetul International Olimpic a scrisorii oficiale de intentie din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, precum si a scrisorilor de suport semnate de primul ministru al Romaniei, ministrul Tineretului si Sportului si de autoritatile locale prin care isi asuma si sustin candidatura Romaniei la organizarea competitiei din 2024 in conditiile Chartei Olimpice”, a anuntat presedintele COSR.

“Pe baza succesului inregistrat in 2013 la editia de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European, de care toata lumea isi aduce aminte cu placere, cred ca sansele noastre sunt foarte bune in ceea ce priveste organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret. Majoritatea obiectivelor, in ceea ce priveste infrastructra, au fost realizate in 2013, iar acum va fi nevoie de imbunatatiri. Ne dorim ca zona Brasov sa devina un pol al sporturilor de iarna in Europa de Est si sper ca vom reusi”, si-a exprimat optimismul Mihai Covaliu.

Ministrul Tineretului si Sportului a confirmat implicarea Guvernului Romaniei in sustinerea organizarii JOT 2024. “Guvernul Romaniei prin primul ministru Viorica Dancila isi arata disponibilitatea pentru tot ceea ce inseamna competitii de mare anvergura, adica un mare castig din toate punctele de vedere plecand de la promovarea Romaniei, infrastructura sportiva si nu numai. Imi doresc ca Romania sa intre pe harta evenimentelor sportive majore si iata ca acest lucru se intampla”, a spus Bogdan Matei.

Documentul oficial de la Comitetul International Olimpic (CIO), cu cerintele de candidatura pentru JOT 2024, va fi elaborat si publicat pana la sfarsitul acestui an, urmatorul pas fiind vizita expertilor CIO pentru un audit al infrastructurii sportive si al celorlalte necesitati pentru organizarea JOT, audit pe baza caruia va fi examinata candidatura.

In cazul in care candidatura va fi acceptata, ulterior publicarii documentului oficial cu cerintele CIO, se va incepe constructia dosarului, care va fi elaborat de data aceasta in colaborare cu expertii CIO. Noua abordare promovata si utilizata de CIO pentru aceste candidaturi este de a construi Jocurile pe modelul si posibilitatile Orasului Gazda, si nu sa ceara orasului sa se adapteze la cerintele Jocurilor, ca pana acum. Este necesara organizarea interna preliminara la nivel local, respectiv infiintarea unui grup de lucru care sa detalieze planul initial de organizare si, impreuna cu expertii COSR, sa constituie interfata de comunicare cu CIO pentru aceasta candidatura.

Articolul precedentConsiliul Județean Brașov, acțiune pentru conservarea patrimoniului cultural din satul îndrăgit de Prințul Charles
Articolul următorLa solicitarea brașovenilor, Primăria a început „lupta” împotriva căpușelor