Dacă vreți să petreceți timpul liber din această minivacanță în mijlocul naturii trebuie să aveți mare grijă unde faceți grătar. În municipiul Brașov există doar trei zone special amenajate pentru picnic. Amenzile pentru nerespectarea acestor reguli pot ajunge până la 5.000 de lei. 

Aprinderea sau întreținerea focurilor pe zone verzi ori împădurite, amplasarea și folosirea grătarelor, cu excepția zonelor special amenajate pentru picnic de Primăria Municipiului Brașov (Noua, Pietrele lui Solomon, Iepure) sunt interzise și reprezintă contravenție”, amintesc reprezentanţii Poliţiei Locale Braşov. Aceste aspecte sunt prevăzute la articolul 50 pct. 15 din Hotărârea Consiliului Local nr. 153/2010 (Regulamentul privind stabilirea normelor locale unitare de protecție a spațiilor verzi, organizarea, dezvoltarea și întreținerea acestora pe teritoriul municipiul Brașov). Pe lângă acest normativ care reglementează activitățile de picnic, mai există și Legea nr. 54/2012 care are ca scop „prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populației, generat de practicarea inadecvată a activităților de picnic”, se arată într-o informare a Poliției Locale Brașov.

„Liber la grătare! – Doar în locurile special amenajate!!!” este o campanie de informare şi prevenţie lansată de Poliţia Locală Braşov în parteneriat cu Garda de Mediu Braşov. Cu această ocazie vor fi împărțite și flyere tematice. În perioada următoare, echipe mixte vor verifica modul în care cetăţenii înţeleg să iasă la iarbă verde, potejând totodată natura şi respectând legea.

Potrivit Legii Picnicului, pentru aruncarea gunoaielor la întâmplare, amenda este între 200 şi 2.000 de lei. Pentru aprinderea focului în alt loc decât cel special amenajat, sancțiunea este între 2.000 şi 5.000 de lei. De asemenea, pentru abandonarea resturilor în locul de grătar, dar și pentru nerespectarea liniştii şi ordinii publice, amenda este între 300 şi 3.000 de lei, iar pentru desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate de autorităţile publice locale pentru picnic, sancțiunea este între 1.000 şi 3.000 de lei.

Articolul precedentVIDEO Tradiție păstrată de secole! Junii Tineri ies la stropit a doua zi de Paște
Articolul următorVIDEO Clip motivațional – Steagu’ Renaște prin Copiii Orașului