Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 6 mai 2020, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, în vârstă de 32 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”omor calificat”, săvârșit prin cruzimi, în forma violenței în familie. Inculpatul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Vorbim despre o crimă de o brutalitate ieșită din comun, care i-a șocat chiar și pe anchetatori. Se pare că, în dimineaţa zilei de 06.05.2020, în domiciliul comun al inculpatului şi al mamei sale, din municipiul Brașov, cartierul Tractorul, acesta a aplicat mamei sale multiple lovituri de cuţit, mai exact 26, în zona feţei, a toracelui şi a abdomenului, cauzându-i decesul. După ce a ucis-o, inculpatul i-a secționat brațele, pentru a transporta cadavrul. Cei care au sunat la 112 au fost vecinii, alertați de țipetele femeii, care s-au oprit brusc. Când au ajuns la fața locului, oamenii legii au găsit victima într-o baltă de sânge și pe agresor liniștit, pregătit să se predea fără să opună rezistență. Inculpat are 32 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este acuzat de comiterea infracţiunilor de ”omor calificat”, săvârșit prin cruzimi, în forma violenței în familie.

Ca stare de fapt se reține că în dimineaţa zilei de 06.05.2020, la domiciliul familiei J din mun. Braşov str. (…), numita JM ar fi fost ucisă de fiul acesteia – inculpatul JGG. Fapta a fost comisă prin aplicarea mai multor lovituri de cuţit (aproximativ 26). De asemenea JGG i-a secţionat cu un topor braţul drept al victimei JM de la încheietura cotului şi a încercat să secţioneze şi braţul stâng tot de la încheietura cotului, probabil după decesul mamei sale, posibil pentru a încerca să mute cadavrul.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție  Braşov – Serviciul de Investigații Criminale. Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Articolul precedentVIDEO Marcel Vela: „Din 15 mai putem ieși din localitate sau județ, fără declarație pe propria răspundere, în anumite condiții”
Articolul următor392 de cazuri noi de infectare cu coronavirus!