Începând de luni, 10 februarie, societatea de transport RATBV va opera un nou traseu în zona metropolitană: Brașov – Vama Buzăului. Acest nou traseu va purta indicativul 540, iar o deplasare între capetele de linie Triaj (Brașov) și Vama de Sus (Vama Buzăului) va dura aproximativ 55 de minute. Aceeași durată va avea semicursa și pe sens invers.

În ultima perioadă am avut mai multe discuții cu primarul de la Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș, cu privire la extinderea transportului metropolitan în această localitate. Având în vedere că în acest moment nu există transport public spre Vama Buzăului, trenul nu mai are cum să ajungă și nu mai există nici un transportator care să opereze această rută, am solicitat RATBv ca, de urgență, să identifice o soluție pentru a le permite celor din Vama Buzăului să ajungă la Brașov. Nu trebuie să uităm că sunt și turiști care vor să ajungă acolo, astfel că o astfel de rută se justifică.

Am fixat toate detaliile, inclusiv cele financiare, iar din 10 februarie, operatorul de transport RAT BV va începe primele curse spre această localitate. Extinderea transportului în zona metropolitană face parte din planul nostru de mobilitate urbană durabilă. Trebuie să fim conștienți că cea mai mare parte a persoanelor active din aceste localități vin la Brașov, fie pentru a munci, fie pentru a își aduce copiii la grădiniță sau școală. Mulți dintre aceștia utilizează autoturismul propriu, ceea ce creează o presiune și mai mare în ceea ce înseamnă circulația în interiorul orașului și implicit, crește poluarea. Prin asigurarea unui transport metropolitan de calitate, încercăm să îi facem să opteze pentru transportul în comun”, a declarat primarul George Scripcaru.

Traseul liniei 540, în lungime de 85,8 de km tur-retur, pornește din capătul de linie ”Triaj” Brașov (peronul nr. 7), atinge stația ”RATBV” de pe Strada Hărmanului, iar după întoarcerea în sensul giratoriu de lângă această stație va ieși din oraș spre DN 10, circulând fără oprire până la intrarea în comuna Vama Buzăului. Pe raza localității Vama Buzăului au fost amenajate 10 perechi de stații, pe ambele sensuri de deplasare, cu următoarele denumiri: Acriș Intrare (Ieșire), Acriș, Rezervația de Zimbri, La Făbricuță, Gura Buzăielului, Complex Cultural, Primărie Vama Buzăului, La Vlad, Pensiunea Alina, Vama de Sus. De la ieșirea din comună, autobuzele RATBV vor circula fără oprire până în terminalul ”Triaj” din Brașov.

În zilele lucrătoare, plecările în curse din cele două capete de linie vor fi la următoarele ore:

 • Triaj: 4.00; 7.50; 13.00; 16.20; 20.00;
 • Vama de Sus: 05.20, 9.10; 14.20; 17.40; 21.20;

iar în zilele de sâmbătă și duminică la orele:

 • Triaj: 4.10; 8.00; 20.00;
 • Vama de Sus: 5.30; 9.20; 21.20.

Prețul unei călătorii între Brașov și Vama Buzăului va fi de nouă lei, iar cel al unui abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii este de 306 lei. Plata călătoriilor se poate face cu bilete de hârtie, cu carduri de transport sau prin intermediul telefonului mobil, cu aplicația 24pay. Achiziționarea și încărcarea cardurilor de transport se poate face la centrele de vânzare, iar ulterior încărcarea se poate realiza de la automatele de vânzare RATBV. Biletele de hârtie pentru traseul 540 se pot procura de la centrele de vânzare, conducătorii auto de pe linia 540 și de la agenții economici din Vama Buzăului, colaboratori ai RATBV. Toate informațiile necesare referitoare la traseu, orare și planul tarifar pot fi consultate de mâine pe site-ul www.ratbv.ro.

În acest moment, RATBV S.A. asigură transport public de persoane și pe alte șapte trasee din zona metroplitană Brașov:

 • 110: Brașov (Bartolomeu) – Cristian
 • 120: Brașov (Bartolomeu) – Cristian – Râșnov
 • 210: Brașov (Bartolomeu) – Ghimbav
 • 220: Brașov (Bartolomeu) – Codlea
 • 310: Brașov (Bartolomeu) – Feldioara – Rotbav
 • 420: Brașov (Rulmentul) – Sânpetru – Bod
 • 520: Brașov (Triaj) – Prejmer.
Articolul precedentAvertizarea meteorologilor! Vreme geroasă, până duminică!
Articolul următorCetatea Râșnov, în șantier! (VIDEO)