Proiectul ” Restaurarea, Conservarea și Valorificarea Durabilă a Cetății Râșnov – Incinta de Vest ” a fost demarat oficial.

Lucrările în Cetatea Medievală vor începe în cel mai scurt timp. Anunțul a fost făcut, ieri, de autoritățile locale și cele județene, împreună cu reprezentanții constructorului care se ocupă de lucrările de restaurare.

În perioada lucrărilor, Cetatea de sus, adică cea afectată de lucrări, va fi închisă. Pentru proiectul „Restaurarea, conservarea și valorificarea durabilă a Cetăţii Râșnov (incinta de vest) și crearea infrastructurii conexe”, Primăria Râșnov a semnat contractul de finanţare în anul 2017, însă, pentru a putea ajunge la etapă lucrărilor propriu-zise, a fost nevoie de o serie de proceduri. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, valoarea contractului de finanţare fiind de 16.004.094,84 lei, din care 15.237.465,98 lei reprezintă asistenţa nerambursabilă.

Video, AICI

În luna august a anului 2018, Primăria Râșnov a semnat contractul pentru proiectarea și execuţia lucrărilor, constructor fiind SC Romconstruct Group SRL din Ploiești (în asociere cu cu Concas SĂ și Crindesign Proiect SRL), care a depus oferta cu cel mai bun raport calitate – preţ.

Valoarea totală a contractului era de 13,34 milioane de lei (cu TVA), faţă de valoarea estimată de 14,89 milioane de lei. Apoi, că urmare a apariţiei unor lucrări suplimentare, dar și pentru că salariul minim în construcţii a crescut, valoarea contractului a fost actualizată, iar costurile totale au ajuns la 19,5 milioane de lei cu TVA.

Durata lucrărilor este de 26 de luni.

Articolul precedentDe luni, RAT va asigura transportul într-o nouă localitate din județul Brașov
Articolul următorVIDEO 35 de mijloace de transport în comun hibrid, pe străzile din municipiul Brașov