Dansuri de societate „romana”, la Muzeul Casa Mureșenilor

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, instituție publică de interes local, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, vă invită sâmbătă, 8 iunie 2019, la ora 10.00, la o reprezentație a dansului de societate ROMANA susținută de elevii clasei a II-a A, din Școala Gimnazială nr. 14 „Sf. Bartolomeu”, în cadrul evenimentului Strada dell` Arte, ediția a V-a.

Reprezentația de dans va avea loc pe strada Republicii la intersecția cu strada Politehnicii (Hotel Coroana). Timp de trei luni de zile, de două ori pe săptămână, elevii au urmat cursul de dans de societate ROMANA sub atenta îndrumare a coregrafei Cristina Rotundu de la Opera din Brașov. Cursul de dans se finalizează cu acest eveniment public final.

În scopul trezirii dragostei către folclorul românesc profesorul Iacob Mureşianu compune în toamna anului 1849, elegantul dans de salon ROMANA, bazat pe motive româneşti. Dansul de coloană ROMANA, adapta sub o formă avansată, figurile coregrafice ale unor jocuri populare româneşti: Ardeleana, Haţegana, jocul bănăţean Pe picior, Învârtita şi Braşoveanca. ROMANA se răspândeşte şi se dansează la toate seratele, balurile şi recepţiile din Ardeal, Maramureş, Banat, Crişana şi chiar în nordul Moldovei până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Detalii suplimentare pot fi obținute de la Cristina Seitz, muzeograf și coordonator curs de dans ROMANA, telefon 0722258476, e-mail [email protected]

Articolul precedentAutobuzele spre Poiana Brașov vor avea circulația suspendată sâmbătă și duminică
Articolul următorEtapa a treia a Campionatului Național de Viteză în Coastă, în acest weekend