Cursa spartanilor, în Poiana Brașov (VIDEO)

A doua ediție a jocurilor Spartan la Brașov – „Poiana Braşov Spartan Trifecta Weekend” 2019 va fi organizată pe data de 3-4 august în Poiana Braşov, de Spartan Race România, în parteneriat cu Primăria Braşov și Asociaţia de Turism Poiana Braşov. Concursul se desfășoară pe trasee special amenajate pe domeniul schiabil Poiana Braşov și pe potecile turistice din Masivul Postăvarul.

Ca și anul trecut, vor fi organizate cele trei curse de bază Spartan (Sprint, Super şi Beast) cu cel puţin 5, 13 respectiv 20 de kilometri, cu trasee pe teren accidentat, ce trebuie parcurse pe jos de către participanţi. Cursa de obstacole pe teren accidentat este un traseu cu o diferenţă de nivel considerabilă, care oferă o serie de obstacole de diferite tipuri, cum ar fi: târâre sub sârmă ghimpată, cățărare pe frânghie, căţărare pe diferite structuri din metal, căratul buștenilor sau efectuarea unor exerciții în apă și noroi.

Participanţii pornesc în valuri, câte 250 de persoane, la interval de 30 de minute. Participarea poate fi individuală, la diferitele categorii, sau pe echipe: Elită, Grupă de vârstă, Training Grupuri şi Open. La Finish fiecare participant primeşte un tricou şi o medalie de Finisher. Pe lângă fiecare medalie vor primi şi o parte (treime) din medalia Trifecta, iar după colectarea celor trei părţi, ce vor fi montate într-o ramă specială, va rezulta o medalie Trifecta întreagă. Cei mai rapizi din toate categoriile vor fi premiați în bani, vouchere şi diferite cadouri de la sponsori.

În ambele zile vor fi şi curse pentru copii cu vârste între 4-14 ani, pe trasee special amenajate pentru ei, pe distanţe de 1-2 km. Sistemul de desfăşurare este acelaşi ca şi în cazul adulţilor, cu start în valuri, iar la Finish primesc atât tricourile, cât şi medaliile bine meritate. Înscrierile sunt deja pornite pe pagina www.spartan-race.ro. Preţul înscrierii variază între 240 și 490 lei, în funcţie de cursa aleasă şi perioada de înscriere. Membrii Training Groupurilor (grupuri spartane de antrenament, un fel de club al participanților la Spartan Race) beneficiază de reduceri între 10-30% din preţul de bază.

Participanţii se pot înscrie la preţul minim până în data de 28 februarie! Pentru informaţii puteţi urmări pagina de Facebook Spartan Race România sau pagina web www.spartan-race.ro.

Ediția 2018

În 2018, la opt ani după prima competiție și lunga așteptare a miilor de oameni dornici de aventură, cea mai populară cursă de alergare cu obstacole din lume, Spartan Race, a ajuns și în România, la Poiana Brașov. Aproape 2.600 de participanţi din 25 de ţări şi-au depăşit propriile limite în această cursă.

România a fost una dintre puținele țări din lume unde competiția a început cu un Trifecta weekend, deoarece condițiile și ambianța uimitoare de la Poiana Brașov a oferit un cadru perfect pentru participanții spartani. Aceasta a înseamnat că participanții au testat fiecare dintre cele trei tipuri clasice de curse Spartan: Sprint, Super și Beast. Nici micii spartani, însoțiți de părinții lor, nu s-au plictisit, deoarece și ei s-au luptat pe trasee special amenajate pentru copii, pe distanţe de 1-2 km, în diferite categorii de vârstă între 4-14 ani, unde şi-au demonstrat că sunt capabili de mult mai mult decât credeau.

Datele cursei din anul 2018:

  • Data de desfăşurare: 4-5 august 2018

  • 3 curse cu distanţe diferite: 8 km, 17 km, 23 km

  • Total distanţă parcursă: 48 km

  • Total diferenţă de nivel pozitiv: 3.150 m

  • Traseele au fost amenajate pe domeniul schiabil Poiana Braşov, precum și pe potecile turistice din Masivul Postăvarul

  • Baza evenimentului: Centrul de Agrement şi Divertisment Poiana Braşov

  • Total participanţi: 2.574, dintre care 175 copii;

  • 25 de ţări prezente (Australia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Quatar, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Oman, Arabia Saudită, Andorra, Ungaria, Slovacia, Polonia, Republica Cehă, Austria, Germania, Belgia, Italia, Spania, Franţa, Elveţia, Grecia, Republica Moldova, Bulgaria, Norvegia, Finlanda)

  • Traseul de 23 de km a fost parcurs şi de către două persoane cu dizabilităţi (picior amputat);

  • Cea mai numeroasă prezenţă a avut-o Ungaria, cu 750 de participanţi;

  • Pentru pregătirea şi desfăşurarea evenimentului au lucrat 65 de organizatori şi 160 de voluntari;

  • Traseul a fost amenajat în 9 zile de către 18 specialişti;

  • Pentru amenajarea traseului s-au folosit 4 ATV-uri şi 4 maşini de teren;

  • Obstacolele au fost transportate din Slovacia cu 2 autocamioane şi 3 dube;

  • 10 membri ai Salvamontului prezenţi permanent pe traseu;

  • 3 autospeciale de ambulanţă cu 2 medici şi 5 asistenţi prezenţi permanent la bază

  • Din toalul participanților, doar 35 au avut nevoie de intervenția personalului medical, în accidentări minore;

  • Doar 4 intervenţii majore ale personalului medical (ruptură de ligament, ruptură de menisc, alergie la înţepătură de albine);

  • Pe baza evaluării satisfacţiei participanților, evenimentul a primit premiul “Top NPS Score-Event” 2018, fiind cel mai apreciat eveniment Spartan;

  • Evenimentul a fost organizat de către Spartan Race România în colaborare cu Asociaţia de Turism Poiana Braşov, cu sprijinul Primăriei Braşov, Serviciul Public Local Salvamont Poiana Braşov, Administraţia Domeniului schiabil Poiana Braşov, Poliţia Poiana Braşov şi Jandarmeria montană Poiana Braşov.

Ce este Spartan Race ?

Misiunea Spartan este de a scoate participanţii din zona lor de confort, de a motiva să-şi depăşească propriile limite mentale şi fizice prin depăşirea obstacolelor întâmpinate pe un traseu accidentat, într-o ambianţă naturală.

Ca şi în viaţa noastră de zi cu zi, ne lovim de situaţii neprevăzute, pe care trebuie să fim capabili să le depăşim ca să putem evolua în direcţia dorită. O caracteristică aparte a competiției Spartan este faptul că traseul și probele nu sunt dezvăluite dinainte; participanții cunosc doar lungimea aproximativă a cursei și numărul aproximativ al obstacolelor – de aici provine și bine-cunoscutul slogan a competiției: „Vei ști la linia de sosire!

Obstacolele depășite se cunosc numai după ce sportivii trec linia de sosire, epuizați dar satisfăcuți, pentru a se alătura zecilor de mii de participanți din toată lumea, care pot să afirme: „Am făcut-o!“

Stilul de viaţă şi spiritul Spartan este urmat de milioane de pasionaţi din mai mult de 40 de ţări ale lumii, unde se organizează evenimente, şi spartanii îşi desfăşoară activităţile lor în comunităţi speciale, denumite „Spartan Training Groups“ . În România sunt 17 astfel de grupuri, ai căror membri se antrenează împreună săptămânal şi îşi dedică timp şi energie pentru a trăi sănătos, cu scopuri bine definite în viaţă.

Articolul precedentSentință pentru bărbatul care și-a omorât, cu sânge rece, familia
Articolul următorTaximetriștii majorează tarifele