Taximetriștii majorează tarifele

Municipalitatea începe, de luni, 18 februarie, eliberarea noilor tarife avizate. Conform prevederilor legale, majorarea tarifelor de călătorie cu taxiul nu se poate face fără notificarea autorității locale, iar aceasta trebuie să-și dea avizul, în baza justificării prezentate de solicitant.

Tariful pe timp de zi va fi 2,19 lei/km, iar cel de noapte 2,60 lei/km. Eliberarea documentelor de avizare a noilor tarife se va face prin intermediul dispeceratelor. Până în prezent au depus notificări 260 de PFA-uri dintr-un total de 320, 3 Întreprinderi Individuale dintr-un total de 5 și 250 de firme, care dețin 764 de autorizații taxi (dintr-un total de 349 de firme cu 1105 autorizații). Odată cu eliberarea acestor avize și după modificarea tarifelor din aparatele de taxat și afișarea lor, taximetriștii pot utiliza noile tarife. În prezent, majoritatea taxiurilor utilizează următoarele tarife: 1,99 lei/km pe timp de zi și 2,3 lei/km pe timp de noapte.

Tarif pe timp de zi: între orele 6.00-22.00; tarif timp de noapte: 22.00-6.00. Precizare: în legislația națională care reglementează activitatea de taximetrie nu există nici o prevedere legală cu privire la existența vreunui tarif perceput în afara localității. Singurele tarife legale sunt: tarif maximal (la Brașov tariful maximal aprobat de Consiliul Local este de 2,2 lei/km. Pe timp de noapte acesta poate crește cu maxim 50%, respectiv, la Brașov, poate fi 3,3 lei/km), tariful pe timp de zi și tariful pe timp de noapte.

Articolul precedentCursa spartanilor, în Poiana Brașov (VIDEO)
Articolul următorSe schiază în condiții excelente, în Poiana Brașov