Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, la Râşnov

Complexul Olimpic pentru Sărituri cu schiurile de la Râșnov va găzdui, în perioada 25-27 ianuarie, două etape ale Cupei Mondiale feminine.

La competiție vor lua parte cele mai bune 42 de sportive din toată lumea. Intrarea va fi liberă. Concursul începe vineri, 25 ianuarie, de la ora 12.00, atunci când sunt programate antrenamentele oficiale. De la ora 14.00 vor avea loc calificările. Competiția în sine va continua, cu cele două manșe, sâmbătă și duminică, de la ora 13.30.

Am semnat un parteneriat cu Primăria Brașov și Asociația de Turism Brașov, astfel încât să dăm o șansă și probelor nordice, să aducem sportivi din toate țările europene și de pe tot mapamondul, care să vadă că România poate să organizeze la cel mai înalt nivel astfel de competiții. Concursul pentru fete a devenit o tradiție la noi la Brașov și se vede că se fac pași importanți pentru a organiza în condiții optime acest gen de concursuri. Și ne propunem ca prin astfel de evenimente să facem cunoscut în toată lumea atât Brașovul, cât și orașul Râșnov. La competiția de la sfârșitul lunii februarie vor fi prezente cele mai bune sportive din lume”, a declarat Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi Biatlon.

Baza sportivă este pregătită pentru acest eveniment. Am lucrat intens în ultimele săptămâni pentru ca totul să fie perfect. Am suplimentat și transportul în comun, astfel că vor exista autobuze la intervale scurte de timp din centru, până pe Valea Cărbunării. Ne vom asigura că nu vor exista incidente și sunt convins că, din nou, Râșnovul va fi la cel mai înalt nivel în privința organizării”, a precizat şi primarul din Râşnov, Liviu Butnariu.

România va avea două sportive la acest eveniment. Dana Haralambie și Diana Trâmbițaș. Aceasta din urmă nu o să participe la prima etapă pentru că este la Campionatul Mondial de junior. Va veni doar la cea de-a doua etapă.

Articolul precedentCe măsură au luat polițiștii împotriva bărbatului care a ucis zeci de câini, la Prejmer?
Articolul următorBărbat mort, la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov