Bărbat mort, la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov

Un bărbat în vârstă de 61 ani, din judeţul Prahova, a murit din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, şi avea condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale anti-gripale necunoscute.

Alt pacient care a murit din cauza gripei este o femeie în vârstă de 74 ani, din judeţul Ialomiţa, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente. Femeia nu era vaccinată anti-gripal.

Potrivit medicului Ramona Ionescu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, bărbatul avea diabet, precum şi alte afecţiuni şi era nevaccinat.

Este vorba despre un vârstnic cu comorbidităţi, în vârstă de 77 de ani, nevaccinat. A avut gripă tip A confirmată, cu insuficienţă respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infecţie bacteriană asociată şi pe un fond de diabet zaharat şi hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardivă, a venit în a patra zi de boală, a treia, a patra zi de febră şi atunci tratamentul e mai puţin eficient”, a declarat dr. Ramona Ionescu.

Bărbatul a murit în timpul nopţii e 18 spre 19 ianuarie. De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 24 de persoane din cauza virusului gripal.

Articolul precedentCupa Mondială de sărituri cu schiurile, la Râşnov
Articolul următorTarif modificat pentru serviciul de canalizare din Brașov