Cu o nouă victorie de etapă, brașoveanul Eduard Grosu își consolidează poziția de lider în Turul Ciclist al României

Rutierul zărneștean Eduard-Michael Grosu, component al naţionalei României, a câştigat, sâmbătă, etapa a patra, regină, a Turului ciclist al României, pe Transfăgărăşan, şi şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general.

Grosu, care a primit acceptul echipei Nippo Delko One Provence de a continua cursa, după ce iniţial anunţase că va pleca la o altă cursă în Belgia, a reuşit a doua victorie consecutivă de etapă, impunându-se pe cei 113 km ai etapei a patra, pe traseul Cârţişoara – Transfăgărăşan – Curtea de Argeş, cu timpul de 3 h 00 min 37 sec, urmat de kazahul Gleb Brusenski (Vino Astana Motors), şi de polonezul Szymon Krawczyk (CCC Development Team). Emil Dima (Giotti Victoria) a fost al patrulea, iar Serghei Ţvetcov (naţionala României) s-a clasat pe opt, ambii în acelaşi timp cu învingătorul.

Grosu e lider în clasamentul general, urmat de germanul Nikodemus Holler (Bike Aid), la 35 de secunde, de ungurul Viktor Filutas (Giotti Victoria), la 42 de secunde. Dima e al cincilea, la 43 de secunde, iar Ţvetcov e al şaptelea, la 44 de secunde, etc.

Ultima etapă a ediţiei a 53-a a cursei va avea loc la Bucureşti, un circuit de 100 km pe traseul Piaţa Presei Libere – Şos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Şos. Regele Mihai I – Piaţa Victoriei şi retur, iar Grosu este mare favorit la victoria finală.

Ediţia de anul trecut a fost câştigată de olandezul Alex Molenaar, ultima victorie românească datând din 2018, când a câştigat Serghei Ţvetcov.

AGERPRES