Crosul HOSPICE, mâine, pe Aleea de Sub Tâmpa

Peste o mie de alergători sunt așteptați la startul celei de-a 11-a ediții a crosului Aleargă TU pentru EI, mâine, de la ora 10.00, pe Aleea de Sub Tâmpa. Cursele se vor desfășura pe toată durata zilei și sunt deschise pentru toate categoriile de vârstă și experiență în alergare. Din fondurile strânse în urma evenimentului reprezentanții HOSPICE Casa Speranței și-au propus să acopere costurile pentru 300 de zile de spitalizare pentru persoanele cu boli incurabile.

”Crosul HOSPICE este mai mult decât o competiție, este un eveniment în jurul căruia vibrează întreaga comunitate. Îi redescoperim cu bucurie în fiecare an pe cei care aleargă cu gândul la cineva drag, pe cei care se înscriu prima oară într-o cursă, motivați de dorința de a ajuta, pe alergătorii care revin an de an pentru că le-a plăcut tot ce am simțit împreună. Iar pentru ca toate acestea să se întâmple, suntem privilegiați să avem parteneri și voluntari care au răspuns fără ezitare atunci când le-am propus să fim alături în această cursă a solidarității”, a declarat Mirela Nemțanu, directorul executiv al fundației HOSPICE Casa Speranței.

Sponsorul principal al ediției din acest an, compania Miele, susține pentru al șaselea an consecutiv crosul HOSPICE. ”Am crezut și am investit în acest proiect drag nouă, fiind parteneri fideli asociați cauzei. Și anul acesta suntem uniți de același scop – susținerea pacienților Hospice. Le suntem alături și le dăruim speranță în lupta cu bolile incurabile. Impactul emoțional pozitiv pe care îl au acţiunile asupra tuturor celor implicaţi ne motivează să continuăm: bucuria de a dărui, sentimentul de a fi util, implicarea concretă în viaţa comunităţii” susține Aurelia Florea, HR & Procurement Director Miele.

La ediția din acest an a crosului, peste 50 dintre pacienții HOSPICE au ales să participe la Cursa Speranței, o cursă simbolică dedicată tuturor celor au alergat până acum pentru ei. Inspirat de povestea copiilor și adulților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței, ultramaratonistul Robert Hajnal va intra și el într-o cursă specială: 12 ore de alergare pe bandă, la capătul cărora speră să stabilească un record național.

Îi invit pe toți cei care vor să scriem împreună povestea acestei alergări să-și rezerve un loc pe bandă alături de mine, să transmitem toată pasiunea și energia noastră din alergare spre oamenii care luptă pentru viață”, a declarat Robert Hajnal. Dincolo de efortul său fizic, Robert a reușit să-și mobilizeze susținătorii și să strângă pe platforma Galantom aproape 14.000 de lei pentru cauză. Sponsorul cursei sale, Belaqva, va dubla suma strânsă în beneficiul pacienților de la HOSPICE.

Înscrierile online vor continua pe site-ul team.hospice.ro până în ziua evenimentului, cu excepția Cursei Miele de 10km și a Ștafetei Varta, pentru care termenul limită de înscriere este 10 iulie. Pentru restul curselor se vor face înscrieri și la locul evenimentului.Toți participanții la eveniment vor primi câte o consultație gratuită oferită de clinicile Hiperdia.

Cei mai rapizi alergători au șansa să câștige premii atrăgătoare: aparate electrocasnice marca Miele, weekend-uri de cazare în Poiana Brașov la Ana Hotels, la Cheile Grădiștei și la complexul Crăiasa Munților din Bran, abonamente gratuite timp de 3 luni la Belaqva, abonamente gratuite la Rockstadt Extreme Fest, zboruri cu parapanta sau alte experiențe inedite.

Articolul precedentSărbătoare, în weekend, la Râșnov! Au început zilele orașului
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Scurtcircuit la un cabinet stomatologic din Braşov