În 379 de unități școlare din județul Brașov, din totalul celor 411 în care activitatea se desfășoară cu prezență fizică în această săptămână, testele de salivă sunt administrate elevilor de către părinți, acasă.

În doar 6 unități s-a decis administrarea acestora în unitatea școlară, acestea fiind: Școala Primară Beclean, Grădinița cu Program Normal Beclean, Școala Primară Boholț, Școala Gimnazială Fundata, Grădinița cu Program Normal Fundata, Grădinița cu Program Normal Șercăița. Aceste unități însumează 125 de copii și elevi, reprezentând sub un sfert de procent din totalul copiilor/elevilor înmatriculați în unitățile școlare brașovene.

În celelalte unități testele de salivă se administrează diferențiat de la o clasă la alta, fie acasă fie la școală.

Reamintim că în conformitate cu Ordinul comun al ME și MS testarea elevilor și a copiilor nu este obligatorie, pe cale de consecință prezența fizică a acestora în unitatea școlară nu este condiționată de efectuarea acestor teste. În cazul în care rezultatul în urma testării unui elev este pozitiv, părinții/tutorii legali ai acestuia au obligația de a anunța medicul de familie.

Articolul precedentTrafic rutier în condiții de iarnă! Recomandările polițiștilor!
Articolul următorŞofer băut implicat într-un accident rutier cu victimă, în această seară, în municipiul Braşov