COVID-19. Situaţia la zi, în judeţul Braşov!

Direcția de Sănătate Publică Brașov anunță că astăzi, în județul Brașov, 264 de persoane sunt în carantină și 660 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ S-au efectuat 660 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 366 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 517.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 16 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 26 de societăți comerciale și 8 persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se 9 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică, în valoare de 40.800 lei.
■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 16.04.2020, au fost organizate și desfășurate 13 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate peste 200 de forțe de ordine și siguranță publică.
Au fost verificate astfel aproximativ 2.800 de persoane și peste 1.700 de autovehicule, fiind aplicate 158 de sancțiuni contravenționale.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Instituția Prefectului județului Brașov

Articolul precedentVIDEO Polițiștii brașoveni au dat peste 150 de amenzi în valoare totală de aproape 200.000 de lei
Articolul următorPeste 300 de braşoveni infectaţi cu coronavirus! Bilanţul la nivel naţional