Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov acționează în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, atât pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență, cât și pentru prevenirea și combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Astfel, la data de 16 aprilie 2020, polițiștii brașoveni au organizat și desfășurat un număr de 13 acțiuni punctuale, cu efective mărite, pe raza județului Brașov. În acțiuni au fost angrenate aproximativ 490 de forțe de ordine și siguranță publică, constituite în echipaje mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători din cadrul M.Ap.N.

Cu această ocazie au fost constituite filtre rutiere care au avut ca scop depistarea și identificarea persoanelor care se deplasează în spațiul public fără a deține documentele prevăzute de lege și determinarea acestora să respecte normele instiuite cu ocazia decretării stării de urgență. Au fost verificate peste 2.800 de persoane și peste 1.700 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 197.000 lei.

De asemenea, polițiștii brașoveni, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, au organizat și desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, sunt în permanență la datorie, atât în misiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, cât și pentru verificarea modului de respectare al reglementărilor legale instiuite în această perioadă a stării de urgență.

Reamintim faptul că dispozitivele de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului COVID-19, dar și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de orice fel! Păstrați distanța socială și evitați aglomerația pentru a vă putea bucura sănătoși de sărbători!

Articolul precedentProgram prelungit în piețele din Brașov
Articolul următorCOVID-19. Situaţia la zi, în judeţul Braşov!