Concert inedit, în această seară, la Biserica Neagră

Mijlocul lunii octombrie marchează închiderea stagiunii concertelor din acest an din Biserica Neagră. Vineri, 18 octombrie, la ora 18:00, publicul larg este invitat să ia parte la un concert vocal-instrumental inedit, desfășurat în cadrul turneului „Stars in the Sky” / „Stelele-n cer”.

Soprana Rodica VICĂ va interpreta alături de țiterista austriacă Barbara LAISTER-EBNER un program realizat în totalitate din cântece de leagăn, intitulat „Stelele-n cer”. Titlul provine de la ultimul poem al lui Mihai Eminescu, transpus muzical de către Nicolae Bretan. Piesa constituie, de altfel, și lucrarea centrală a acestui recital atmosferic. Evenimentul promovează̆ în același timp și CD-ul cu același nume, înregistrat la Viena în anul 2018. Conținând 16 cântece de leagăn din întreaga lume, repertoriul este o adevărată̆ demonstrație de multiculturalitate, prin perspectiva limbilor în care se interpretează̆: română, franceză, engleză, germană, italiană, spaniolă, japoneză și ladino (sefardă). Mulți compozitori au compus cântece de leagăn: Nicolae Bretan, Paul Constantinescu, Federico Garcia Lorca, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms ș.a.. Chiar dacă la prima vedere proiectul este dedicat copiilor, și adulții se pot bucura de acest program muzical, neobișnuit în contemporaneitatea neliniștită̆ în care ne aflăm, lăsându-se purtați și reconectați la experiențele muzicale originare.

Evenimentul este organizat de către Asociația Musica Ricercata și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov. Intrarea se face pe bază de bilete (12 lei), care sunt puse la vânzare la casieria Bisericii Negre și pot fi achiziționate pe  întreaga durată a programului de vizitare.

Articolul precedentFestival Sport Montan, de astăzi, la Săcele
Articolul următorLucrare majoră a Companiei APA! Traficul va fi afectat pe strada Nicolae Titulescu