Lucrare majoră a Companiei APA! Traficul va fi afectat pe strada Nicolae Titulescu

Lucrări ample de modernizare la rețeaua de apă de pe strada Nicolae Titulescu. Mai multe restricții de circulație vor fi introduse de zilele acestea, până la finalul lui decembrie. Aproape 4.000 de metri de conductă va fi înlocuită pe parcursul acestei lucrări. Aproximativ 19 milioane de lei este costul total al lucrărilor, care vor fi realizate cu fonduri europene.

George Scripcaru – primar Brașov – “Ieri am solicitat o întâlnire de urgență cu toți factorii implicați, pentru că vorbim despre o lucrare foarte mare, importantă. Se va lucra sâmbăta, duminica, până seara târziu. Program de lucru legat, etapizat, pe tronsoane, să se lucreze într-un ritm alert. Lucrări de anvergură, cu utilaje mari care să manevreze aceste conducte, există un pericol care trebuie evitat. După ce ieșim din zona Titulescu, pe segmentul Dorobanților – N.D. Cocea și mai departe să se lucreze pe bucăți, de marți încolo. Am cerut constructorului să aibă o presemnalizare evidentă. Această conductă alimentează zona de nord a orașului și este esențial să nu ne prindă sezonul rece cu lucrarea neterminată”.

Doru Șopterean – manager proiect fonduri europene – “Ne pregătim din timp să asigurăm alimentarea cu apă. Este bine, în paralel să schimbăm și conductele mici, pentru imobilele din zonă. Încercăm să ajungem cu lucrarea în Calea București. Amploarea șantierului face să ne gândim la riscuri. Vor fi utilaje grele în șantier. O conductă are o greutate de aproape o tonă. Lucrarea a fost împărțită pe cinci tronsoane. Primul se va lucra de marți și va dura două săptămâni. Este singura zonă unde va fi nevoie de oprirea totală a traficului rutier, între zona Dorobanților – Titulescu – N.D. Cocea”.

Se va lucra pe următoarele tronsoane:

1. Dorobanților – N.D. Cocea – primul tronson cu trafic total închis mașinilor pentru două săptămâni, traficul se va putea desfășura în zona Titulescu – strada Română – N.D. Cocea.

2. N.D. Cocea – strada Dimineții – traficul se va desfășura pe un singur sens, dinspre Calea București, spre Patria – lucrările vor dura o săptămână

3. Strada Dimineții – Roșiorilor, în fața Inspectoratului Județean de Poliție, interzisă circulația dinspre Patria, către Calea București

Etapele 4 și 5 se vor desfășura în luna decembrie, pe traseul Roșiorilor – Petru Rareș – strada Serii – Calea București, lucrarea se va încheia în curtea Spitalului Astra

Damian Ionuț – subcomisar Poliția Brașov – “Am avut o întâlnire în care am stabilit măsuri care să ducă la o fluență pe strada Nicolae Titulescu, care a fost împărțită pe sectoare. Strada N.D. Cocea va fi deschisă traficului în ambele sensuri. Vom avea în vedere o semnalizare prin care vom permite în zonă doar accesul riveranilor și a persoanelor care trebuie să ajungă la instituțiile din zonă. Vom asigura pe orele de vârf fluența traficului în zonele Patria – 15 Noiembrie – Castanilor și Calea București – Zizinului – 15 Noiembrie – Toamnei. Vor fi amplasate panouri punctuale pe toate sectoarele. Pe ultima etapă se va închide strada Nicolae Titulescu, trafic restricționat total în ultima zi, sâmbăta. Toate lucrările mari se vor desfășura la finalul săptămânii, sâmbăta și duminica”.

ETAPA 1 – 22 OCTOMBRIE – 3 NOIEMBRIE

ETAPA a II-a – 3 – 10 NOIEMBRIE

ETAPA a III-a – 10 – 25 NOIEMBRIE

ETAPA a IV-a – 26 NOIEMBRIE – 14 DECEMBRIE (6-8 Decembrie lucrare complexă pe strada Serii)

ETAPA a V-a – 15 – 22 DECEMBRIE

În toată zona, pe durata executării lucrărilor, oprirea este interzisă. La intersecția Dimineții cu strada Nicolae Titulescu se va amenaja un sens giratoriu. De pe bulevardul 15 Noiembrie și Calea București va începe presemnalizarea lucrărilor.

Articolul precedentConcert inedit, în această seară, la Biserica Neagră
Articolul următorGrav accident rutier, pe DN1! Un bărbat a murit