Avem dezvăluiri uriașe despre administratorii din spatele proiectului Roșia Montană. Administratorii sunt români și au gândit afacerea în urmă cu aproape 30 de ani și, în prezent, au afaceri personale de zeci de milioane cu statul român. Numai cu Agenția de Cadastru au peste o sută de contracte. 

În prezent, Roșia Montană Gold Corportation SA este deținută de Gabriel Resources din Jersey, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Minvest Roșia Montană. Aceasta din urmă este deținută acum de Ministerul Economiei și înființată de statul român special pentru această afacere.

Protagoniștii din spatele afacerii uriale sunt trei români – Dragoș Tănase, George Bogdan Petrescu și Nicolae Gruia Suciu.

Cea mai importantă companie din România la care Dragoș Tănase deține părți sociale este Total Business Land SRL din Alba, care se ocupă, în principal, de „Activități de inginerie și consultanță tehnica legate de acestea”.

În portalul achizițiilor publice există în prezent peste 500 de contracte încheiate de această firmă cu instituțiile publice. Numai în 2022, veniturile firmei au fost de aproape 65 de milioane de lei iar profitul net, de aproximativ 11 milioane de lei. Asta în timp ce firma are 21 de puncte de lucru și peste 400 de angajați.

Toți trei patronii sunt asociați în firma Total Business Land SRL alături de alte persoane care au avut legături cu Roșia Montană Gold Corporation.

Cele mai multe și mai bănoase contracte ale firmei Total Business Land sunt cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară – peste 100 la număr, cu valori cuprinse între 300 de mii și 2,5 milioane de lei. Transgaz este pe locul următor, cu contracte de 60 de milioane de lei, CNAIR, cu multe contracte cu valori între 600.000 și un milion de lei, dar și cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și multe primării.

După Total Business Land SRL, patronii au mai înființat o firmă, Total Business Land Proiect SRL. Și aceasta din urmă are contracte cu statul. Cel mai recent, a încheiat o înțelegere de 490.000 de euro cu Aquacaras SA Caraș-Severin, pe 1 martie. 

Articolul precedentFiul lui Năstase, proiect controversat în Poiana Brașov. Combinație de zeci de milioane de euro
Articolul următorMagazin Lidl, închis temporar de ANPC după ce au fost descoperite nereguli grave! Printre ele, excremente de şoareci, dar şi capcane cu lipici