Câte persoane infectate cu coronavirus avem la Brașov?

De câteva săptămâni, atât Instituția Prefectului Brașov, cât și Direcția de Sănătate Publică Brașov au încetat să ne ofere orice informație referitoare la cazurile de COVID-19 din județul nostru. Se pare că pentru lipsa totală de informare și transparență este de vină comunicarea centrală, care ar fi dat ordin să nu se mai știe câți bolnavi de coronavirus sunt în fiecare județ.

Așadar, de câteva săptămâni încercăm să aflăm, pe surse, neoficial, câți infectați cu coronavirus avem la Brașov. Aseară, Casa Jurnalistului a publicat o statistică, nu știm dacă e reală sau nu, cu persoanele afectate de acest virus, din toate județele României. Aceste date le redăm mai jos:

 

Publicăm acum informațiile pe care le ascunde statul român despre distribuția geografică a cazurilor confirmate de COVID-19.

Suceava: 665
București+Ilfov: 539
Constanța: 111
Arad: 110
Brașov: 105
Timișoara: 98
Neamț: 94
Cluj: 90

Vezi restul pe harta → https://coronavirus.casajurnalistului.ro

Observăm din prima două focare majore la Suceava și București, concentrații de cazuri spre punctele de intrare în țară, Muntenia aproape neatinsă (în afară de Capitală) și Harghita cu un total incredibil de 0 cazuri.

Informațiile detaliate au fost obținute de jurnalistul independent Victor Ilie. Le punem integral la dispoziția colegilor din presa locală: https://docs.google.com/…/1TafrOhj0AivTvTgNUGett6gEzn7m4mO…/
(date deschise pentru 01.04.2020, ora 18.00)

Considerăm că informațiile corecte și complete contribuie la calmul și colaborarea populației. Sperăm că autoritățile vor relua publicarea oficială a acestor date.

Transparența nu e o vulnerabilitate, ci baza încrederii între stat și cetățean.

 

Articolul precedentAlți 3 asistenți medicali de la Codlea, infectați cu COVID-19
Articolul următorCum să scăpați de amendă dacă ieșiți din casă. Declarația pe propria răspundere, pe telefon! Ghid de utilizare