Abonații 7 card din județul Brașov, aflat în top cinci la nivel național după numărul de persoane cu acces în cea mai mare rețea de centre sportive din țară, au făcut anul trecut 167.000 de ore de mișcare, echivalentul a 7.000 de zile și 19 ani, în care au consumat 83,4 milioane de calorii, arată un studiu care analizează activitatea abonaților 7card în perioada ianuarie-decembrie 2018.

2018 a fost anul cu cea mai intensă activitate în rețeaua 7card, abonații realizând 1,8 milioane de ore de mișcare, echivalentul a 213 ani, cu un consum de un miliard de calorii. 4.500 de angajați din județul Brașov au folosit anul trecut abonamentul 7card în special pentru aerobic/fitness, pilates și zumba, dar și pentru spinning/cycling, yoga și acte marțiale, activități în trend.

În Brașov, Codlea și Făgăraș, abonații au acces la un număr de 33 de săli dintre cele peste 700 aflate în rețea și fac sport în special după programul de lucru, intervalul 17-18.00 fiind cel mai aglomerat. Lunea este ziua cu cel mai mare trafic în rețea, iar 29 octombrie, o zi de luni, a fost cea mai activă din tot anul 2018 în județul Brașov.

Sportul este practicat în special de bărbați, 51% dintre abonații 7card din Brașov, Codlea și Făgăraș fiind bărbați și 49% femei. Vârsta medie e abonatului brașovean a fost anul trecut de 30 de ani, dar cele mai multe vizite în centrele sportive le-au avut cei de 29 de ani. Cel mai tânăr abonat a avut șapte ani, iar cel mai vârstnic, 66 de ani, ambele de sex feminin.

Față de 2017, constatăm că mai mulți bărbați sunt atrași de sport, procentajul urcând în numai un an de la 40 la 51%. De asemenea, numărul abonaților din județ a crescut la 4.500 la finalul anului trecut, declară Andrei Crețu, co-fondator 7card.

Un top cinci al companiilor cu cele mai mulți abonați 7card arată că acestea își desfășoară activitatea în industrii precum automobile și componente, IT, servicii externalizate, bănci și telecom. În timp ce, un top al domeniilor în care activează cele mai multe companii care oferă angajaților acest beneficiu extrasalarial este dat de IT, sectorul public, retail, bunuri de larg consum, bănci. Printre companiile care oferă abonamentul la sport angajaților se află Siemens, CGS Romania, Arvato, Carmeuse Holding.

Tot mai multe companii din județ oferă abonamentul 7card angajaților, într-un pachet salarial care pe de-o parte să îi motiveze, alături de tichetele de masă sau asigurările de sănătate la clinicile private, iar pe de altă parte să constituie o investiție pe termen lung în afacerea lor, pentru că au nevoie de angajați sănătoși și eficienți”, spune Iulian Cîrciumaru, co-fondator 7card.

7card este un abonament unic la o rețea de peste 700 de centre sportive, aproximativ 70% din totalitatea centrelor sportive și de relaxare din România. Abonamentul este oferit ca beneficiu extrasalarial angajaților din peste 1.600 de companii și pe parcursul anului 2018 a fost folosit de peste 70.000 de angajați.

“2019 a debutat cu o creștere a numărului de abonați nu numai la Brașov, ci în toate orașele unde suntem prezenți, și estimăm ca până la finalul anului să ajungem la 50.000 de abonați activi, 7card devenind astfel cea mai mare comunitate de sport, relaxare și distracție din România. Cu un tarif mai mic cu 25-40% față de media pieței, 7card este cotat ca un beneficiu extrasalarial important în relația angajator-angajat”, precizează Andrei Crețu, co-fondator 7card.

Articolul precedentVIDEO Primele calculatoare apărute în România pot fi admirate la Muzeul Casa Mureșenilor, din Brașov
Articolul următorVIDEO Traian Băsescu a vorbit, la Brașov, despre posibila colaborare cu Securitatea