Un autocamion intrat în România dinspre Ucraina și în ale cărui documente de transport figurau dulciuri, a fost oprit de inspectorii vamali în municipiul Brașov.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, inspectorii vamali au descoperit, ascunse în compartimentul pentru marfă, în spatele paleţilor cu dulciuri, aproximativ 500 de baxuri de tigari a căror valoare, la o prima evaluare, depășește suma de un milion de euro.

În baza analizei de risc a fost selectat acest camion, care a intrat dinspre Ucraina, în regim vamal de tranzit. Prin anumite proceduri pe care le utilizăm am reușit oprirea acestuia în zona orașului Brașov. De către echipele mobile ale Regionalei Vamale Brașov. Cu ocazia controlului au fost identificate, pe lângă mărfurile declarate, o importantă cantitate de țigarete. Motiv pentru care șoferul a fost condus într-un spațiu adecvat pentru descărcarea întregii mărfi. S-a procedat la inventarierea țigaretelor. Estimativ, sunt circa 400-500 de baxuri de țigări, cu o valoare de un milion de euro a drepturilor vamale„, a declarat Daniel Luca, de la Autoritatea Vamală din România, pentru NOVA TV Brașov

 

Articolul precedentUnde ne putem petrece timpul liber, în weekend, la Brașov?
Articolul următorFOTO+VIDEO Grav accident pe Bulevardul Saturn din municipiul Braşov! Trafic BLOCAT!