Sfârșit de săptămână cu multe evenimente, la Brașov. Ziua de astăzi o putem petrece la Bran, acolo unde începe Răvășitul Oilor, iar seara ne putem relaxa în Piața Sfatului, la primul festival al filarmonicilor din România. Expoziții, piese de teatru și muzică în aer liber. Concerte în cluburi, dar și târguri gastronomice cu prilejul Zilei Recoltei. Nu în ultimul rând, putem merge și la evenimente sportive.  De toate acestea și multe altele avem parte, de astăzi, în județul Brașov.

Programul complet din acest weekend:

VINERI

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită, în această seară, de la ora 17.30, în Piața Sfântul Ioan, la spectacolul „Zestrea brașovenilor”, pentru a descoperi muzica și dansurile tradiționale ale comunităților etnice brașovene. 

 

DE ASTĂZI PÂNĂ DUMINICĂ

Astăzi începe la Bran Festivalul Răvășitul Oilor. Se va desfășura, până duminică, în centrul comunei, pe platoul Inima Reginei Maria. Răvășitul Oilor sau Festivalul Brânzei și al Pastramei marchează sfârșitul anului pastoral. Din cele mai vechi timpuri a fost celebrat la momentul coborârii oilor de pe munte, cu dansuri, jocuri și voie bună.

Astăzi începe la Brașov FILAfest, primul festival al filarmonicilor din România. Timp de trei zile, Brașovul se transformă în capitala muzicii simfonice. Primul concert va avea loc în această seară, de la ora 19.00, în Piața Sfatului. Este vorba despre un spectacol dedicate în întregime muzicii de film, în interpretarea Filarmonicii din Pitești, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. Concertul oferă o călătorie prin muzica celor mai cunoscute filme și animații semnate de cei mai mari compozitori ai genului. Sâmbătă seara, pubicul se va putea bucura de Fusion Folcloric, un concert în interpretarea Corului Euphonia, al Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea, sub bagheta dirijorului Codruț Scurtu. În fine, duminică, tot de la ora 19.00, pe scena din Piața Sfatului va urca una dintre cele mai apreciate trupe rock din România, Pasărea Rock. Va susține un recital alături de Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești.

 

SÂMBĂTĂ ȘI DUMINICĂ

În acest sfârșit de săptămână suntem invitați să ne bucurăm de roadele toamnei cu prilejul Zilei Recoltei. Sărbătoarea dedicată producătorilor de fructe și legume va avea loc pe 24 și 25 septembrie, la Făgăraș. Evenimentul este programat în Piața Agroalimentară din municipiu.

În cele două zile făgărășenii, și nu numai, sunt așteptați să se aprovizioneze cu produse tradiționale specifice sezonului. Producători din Țara Făgărașului și din alte zone ale României își vor prezenta la tarabe cele mai frumoase legume și fructe pe care le-au cultivat anul acesta.

Și locuitorii orașului Zărnești sunt așteptați la Târgul de Toamnă. Primăria orașului Zărnești anunță că evenimentul se desfășoară în două zile, în două locații. Primul eveniment din cadrul targului va fi pe 25 septembrie 2022. Acesta este organizat în Tohan Blocuri pe Strada Ciucaş.

 

SÂMBĂTĂ

Sunt programate două derbyuri locale în liga a treia de fotbal, ambele de la ora 17.00. Pe Stadionul ICIM, ACS Kids Tâmpa Brașov va întâlni pe Olimpic Zărnești. Iar la Râșnov, formația locală Olimpic Cetate va primi vizita celor de la SR Brașov.

ORA 18.00- Sfârșitul stagiunii Organ Nights, la Biserica Neagră. Festivalul de orgă se va încheia în această seară cu recitalul organistului Steffen Schlandt.

18.30 – Spectacolul de operetă de la Opera Brașov, Contesa Maritza.

19.00 – La Teatrul Sică Alexandrescu vom avea piesa Mincinosul

21.00 – Kruhnen Musik Halle – concert susținut de celebra trupă de hip-hop BUG Mafia

 

DUMINICĂ

8.30 – se dă startul concursului internațional de alergat Brașov Running Festival, în Coresi Business Campus

09.00 – Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă invită la expoziția „O călătorie scrisă pe cămăși” – parte din conceptul expozițional „Ia și cămașa de acasă”.

10.30 – La Teatrul Arlechino vom avea spectacolul pentru copii Robin Hood.

19.00 – este programată piesa de teatru Cu sufletul nu-i de glumit, la Teatrul Sică Alexandrescu

Articolul precedentVremea se schimbă radical: de la temperaturi de îngheț trecem la 30 de grade Celsius – Anunțul meteorologilor
Articolul următorPlângere la Poliție împotriva unui șofer inconștient