A șasea ediţie Braşov Heroes – cursa cu obstacole a comunității – va avea loc astăzi, în zona de picnic a lacului Noua.

În acest an, 11 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov strâng fonduri pentru a organiza grupuri de suport pentru mame din medii defavorizate, tabere de dezvoltare personală pentru copii din centrele de plasament, sesiuni de pregătire specializată și complexă în domeniul artistic muzical pentru tineri talentați, cluburi de vacanţă pentru tineri cu autism, o cameră senzorială pentru copii cu dizabilităţi, un studio de înregistrări dedicat tinerilor instituționalizați pentru delicvență juvenilă care se confruntă cu diverse dependențe, şi alte proiecte care-i implică activ în viaţa comunităţii.

În cele 5 ediţii Braşov Heroes s-au strâns fonduri şi s-au acordat finanţări în valoare de 333,000 de lei pentru 60 de proiecte locale. Cu aceste fonduri se desfășoară în Brașov programe de terapie pentru copii cu autism, opționale gratuite de educație de arhitectură, campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân. Tineri ieșiți din centrul de plasament învăță să facă față vieții de zi cu zi, copii proveniți din medii defavorizate au un loc al lor pe care să-l numească „acasă”, actori cu nasuri colorate împrăştie zâmbete și desene pe culoarele a două spitale din Braşov. Mai multe detalii despre proiectele susţinute în ediţiile trecute pot fi citite pe pagina proiectelor finanțate anterior: https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-finantate-2014-2017.php

Începând din acesta an, evenimentulului organizat timp de 5 ediții de Fundația Comunitară Brașov în colaborare cu Asociația Floare de Colț, Carpathian MTB Trails și Primăria Municipiului Braşov, i se alătură partener în co-organizare Coresi Shopping Resort.

Brasov Heroes este o cursă de alergare care presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole în mod individual, cu o echipă formată din 3-5 persoane sau cu familia. În momentul înscrierii, participanţii pot alege cauza către care să direcţioneze 50% din taxa lor de alergare, în funcţie de povestea pe care care vor s-o susţină.  Până în 23 aprilie, alergătorii beneficiază de cea mai mică taxă de înscriere, 60 de lei pentru cursa de familie, 70 lei pentru cursa scurtă, 80 de lei pentru cursa lungă.

Traseul se va desfăşura în zona de agrement a lacului Noua, având porţiuni în care concurenţii vor alerga pe alei, prin pădure, și vor străbate porţiuni cu obstacole cu diverse grade de dificultate.

Specificațiile traseelor:

Cursa de familie – 3 km cu 140 metri diferență de nivel și 9 obstacole

Cursa scurtă – 6 km cu 210 metri diferență de nivel și 11 obstacole

Cursa lungă – 11 km cu 590 metri diferență de nivel și 15 obstacole

O hartă exactă a traseelor și a obstacolelor amplasate pe traseu poate fi găsită pe site-ul oficial Braşov Heroes, www.brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro.

Și anul acesta cei care nu vor să alerge dar vor să susțină o cauză sau un alergător, o pot face până la finalul lunii iunie printr-o donație pe site-ul evenimentului. 90% din donația făcută merge către cauza înscrisă. Diferența acoperă costurile de organizare pe perioada desfășurării campaniei Brasov Heroes.

Mai multe detalii despre proiecte finanțate, cauze, competiție şi înscriere se găsesc atât pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a evenimentului – Brasov Heroes. a șasea ediția a cursei cu obstacole a evenimentului.

Articolul precedentBrașovul, în sărbătoare!
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Autocar răsturnat, pe DN73! Trafic complet blocat (FOTO)