Bărbat reţinut după ce, în ultimii ani, şi-a terorizat concubina

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești au reținut, astăzi, pe o perioadă de 24 de ore, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitatea Vulcan.

În fapt, în data de 5 decembrie, cadrele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că o femeie din localitatea Poiana Mărului, județul Brașov ar fi fost agresată fizic de  către concubinul său. Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului, a stabilit faptul că, femeia în cauză este victima mai multor agresiuni fizice și psihice din partea concubinului său, fapte petrecute mai mulți ani la rând.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză. Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat două arme și 8 cartușe pe care concubinul femeii le deținea, fără documente legale. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Întrucât bărbatul de 44 de ani se sustrăgea cercetărilor, polițiștii au demarat activități de căutare, iar la data de 6 decembrie, acesta a fost depistat pe raza localității Poiana Mărului.
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”violența în familie”, „amenințarea” și ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, dosar instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedentAmple controale ale polițiștilor! Amenzi de 7.500 de lei
Articolul următorFOTO+VIDEO Pensiune în flăcări, în județul Brașov