Ample controale ale polițiștilor! Amenzi de 7.500 de lei

Angajații  Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5, Biroului de Investigații Criminale, Biroului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Brașov, au organizat și desfășurat, ieri, o acțiune pe raza municipiului Brașov, pe linia prevenirii faptelor cu violență, respectării legislației la regimul rutier și pe linia combaterii activităților comerciale ilicite.

În cadrul acțiunii au fost controlate 19 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice și bar, amplasate pe raza municipiului Brașov.

Au fost legitimate 165 de persoane, pe linie rutieră au fost verificate 27 de autovehicule și au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.500 lei. Dintre aceste sancțiuni contravenționale 9 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 13 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice. Totodată, în cadrul acțiunii a fost constatată o infracțiune flagrantă la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În fapt, un bărbat în  vârstă de 62 ani a fost depistat conducând un autoturism pe str. Molidului din municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. La testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.46 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, polițiștii au reținut 3 certificate de înmatriculare pentru constatarea unor deficiențe tehnice la autovehicuele verificate în trafic.

Articolul precedentULTIMĂ ORĂ: Accident cu două victime! Trafic îngreunat
Articolul următorBărbat reţinut după ce, în ultimii ani, şi-a terorizat concubina