Iubitorii sporturilor de iarnă au un motiv de bucurie. Mai devreme decât în alți ani, sâmbătă, 8 decembrie, se va deschide sezonul de schi într-una dintre cele mai căutate stațiuni montane din România, Poiana Brașov. 

Stratul de zăpadă depășește 70-80 de centimetri în partea superioară și 50 de centimetri în partea inferioară. Vor fi deschise, de mâine, șase pârtii: Lupului – partea superioară și cea inferioară, Drumul Roșu, Sulinar, Ruia, Bradul și Stadionului. 

NU se va schia pe pârtia Subteleferic, dar nici pe Sulinar, de la capătul superior al zonei Zidul Mare. Vor circula și instalațiile pe cablu: ambele telescaune, telegondola, telecabina Kanzel, dar și teleschiurile Stadionului și Bradul. La ora 15.40 este ultima urcare cu telegondola. De la 16.30 nu vor mai funcționa instalațiile pe cablu și se va putea schia, până seara, doar pe pârtia Bradul, acolo unde este nocturnă.

Vor exista și opt casierii pentru skipass. Toate pârtiile au în cea mai mare parte zăpadă artificială. S-au folosit 80.000 de metri cubi de apă pentru amenajarea domeniului schiabil, care are aproape 25 de kilometri. Pentru sărbătorile de iarnă, Poiana Brașov este rezervată în proporție de peste 90%.

 

Articolul precedentA fost inaugurat cel mai mare patinoar în aer liber, din Brașov
Articolul următorTransport în comun gratuit, în anumite condiții, spre Poiana Brașov