Peste 5.000 de copii au dispărut de acasă în ultimul an, arată ONG-ul Salvați Copiii România, care trage un semnal de alarmă asupra impactului acestui fenomen cu implicații grave și pe termen lung.

De multă vreme, din păcate, România nu mai reprezintă o țară în care să îți crești copiii în siguranță. Asta, clar, și din vina autorităților care ar trebui să fie mult mai vigilente și să asigure protecția permanentă a micuților, în special în preajma unităților de învățământ. Sau, în cel mai rău caz, atunci când un copil dispare, măcar instituțiile statului să acționeze cu mai multă responsabilitate…De apreciat, fără absolut nicio ironie, este acțiunea începută, zilele acestea, de autoritățile din Brașov, #10PentruSiguranță, adresată adolescenților, care „promovează sănătatea și siguranța copiilor la școală, acasă, în diferite medii pe care le frecventează, în societate în general”. 

Este desfășurată de Prefectura Brașov, Poliție, ISU, Jandarmerie, Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. Este evident că avem nevoie de astfel de campanii, numai că niște poze făcute în mall nu rezolvă problemele… E limpede că totul pornește de la conștientizare și prevenire, dar, poate, unele instituții ar trebui să se implice mult mai intens în adevăratele probleme cu care se confruntă copiii noștri și să fie mai concentrate să acționeze pentru diminuarea sau chiar eliminarea situațiilor în care viața tinerilor este pusă în pericol!

 

Articolul precedentSpectacol gratuit al Operei Brașov, astăzi, în Piața Sfatului
Articolul următorIncident la o piscină din Brașov