Îmbolnăviri pe bandă rulantă în Râşnov. Sute de oameni acuză probleme digestive. Localnicii spun că de vină este apa de la robinet, scrie Observatornews.ro.

Este alertă în staţiunea Râşnov după ce sute de oameni au început să se simtă dintr-o dată rău. Toţi au aceleaşi simptome digestive. Autorităţile încearcă să afle cauza, după ce localnicii au golit rafturile farmaciilor, în goana după medicamente. Până atunci, le-au recomandat oamenilor să nu mai bea apă de la robinet, anunță sursa citată.

”Mama mea are probleme digestive.
Da, toată lumea are. E o problemă generală în Râşnov. 90% din persoanele care au venit azi şi ieri au aceeaşi problemă.”

Tot oraşul Râşnov pare să treacă printr-o epidemie de probleme digestive. În farmacii, toată lumea caută aceleaşi medicamente.

În oraşul cu 15.000 de locuitori, cel puţin 200 s-ar fi îmbolnăvit în ultimele zile. Câteva zeci au şi ajuns la spital. Iar oamenii suspectează că situaţia ar fi apărut din cauza apei de la robinet.

Andrea Neculau, director DSP Brașov: Vorbim despre un număr, până într-o sută de persoane care prezintă simptome de tip vărsătură, frison, unii diaree, stare generală modificată.

dr. Steluța Coțiu, director medical Ambulanța Brașov: Punctul maxim a fost ieri când ambulanţele au fost solicitate pentru un număr de 11 persoane care au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase.

Societatea de distribuţie a apei susţine că ultimele analize, făcute acum două săptămâni, au arătat că apa din Râşnov este potabilă.

Rareş Secărenu, director general societate distribuţie apă: Nu este de la apă. Persoane care au simptome, le-am sunat: Mă, ce-aţi păţit? Eu am mâncat pepene stricat. A doua persoană are simptome şi el nu bea apă de la robinet.

SURSĂ: OBSERVATORNEWS.RO