A murit un antrenor care a scris istoria fotbalului românesc!

Fostul mare antrenor Florin Halagian s-a stins din viață, astăzi, la 80 de ani. În sezonul 1999-2000, acesta a pregătit formația FC Brașov. A rămas la echipă doar zece etape.

„Odihnească-se în pace Florin Halagian! (7 martie 1939 – 12 august 2019)”, se arată pe pagina de Facebook a clubului FC Argeș.

Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni. A antrenat în mai multe mandate la FC Argeș, Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova. Le-a mai pregătit pe FC Olt, Victoria București, Inter Sibiu, FCM Bacău, FC Brașov, Ceahlăul, Dacia Mioveni și Gloria Bistrița.

Tehnicianul se retrăsese și din viața publică, iar aparițiile sale televizate au devenit inexistente de ani buni.

„Jucătorul pe care l-am iubit și căruia îi voi purta o stimă deosebită este Gicu Dobrin. Datorită lui am devenit un antrenor respectat, datorită lui eu și FC Argeș am fost campioni. A fost un jucător fenomen”, recunoștea Halagian într-un interviu pentru GSP.

Halagian a bifat câteva borne importante ca antrenor: a adus singurele trofee din istoria lui FC Argeș, titlurile câștigate în 1972 și 1979, a cucerit un titlu și cu Dinamo și a avut o contribuție importantă la construirea generației care a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Fost mijlocaș de meserie, „Armeanul” a evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo, Progresul, Pompierul București, Dinamo Pitești, Petrolul, Minerul Baia Mare și Vagonul Arad.

Articolul precedentAccident cu trei victime, în judeţul Braşov
Articolul următorCirculație modificată, pe linia 41! Se mută stația „Liceul Tractorul”