30 de copii din Brașov, cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani, vor participa vineri, 12 iulie, de la ora 10.00, la atelierele de dezvoltare personală organizate la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, în cadrul Proiectului „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ!”, co-finanțat de AFCN.

Participanții vor deprinde tehnici de a structura un discurs despre valorile europene și vor învața despre tehnica interviului. Totodată, vor primi sfaturi, vor participa la diferite jocuri și vor afla despre personalitățile culturale brașovene.

Vineri, 12 iulie, la ora 10.00, va începe atelierul de public speaking – sfaturi și trucuri susținut de Antonela Sofia Barbu, specialist în comunicare online și formator, iar de la ora 12.00 alături de Alice Roman, bibliotecar și formator la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov copiii își vor dezvolta abilitățile de ascultare, de atenție și vor fi îndrumați să formuleze întrebări relevante și răspunsuri bine gândite.

Cele două ateliere sunt gratuite, iar la finalul acestora, copiii vor avea oportunitatea de a se înscrie la Concursul de public speaking ,,1 din 17 ODD-uri’’ pentru a se familiariza cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Trei dintre câștigătorii acestui concurs organizat în începutul lunii august vor fi invitați să participe la activitățile pregătite în cadrul Taberei Coolturale de la Nocrich, în perioada 16 – 17 august 2024 și să prezinte noțiunile de bază învățate, unui număr de 15 copii din mediul rural.

Proiectul „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ!” vizează utilizarea culturii și a creativității în cadrul non-formal pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani, este implementat de Barbu Antonela Sofia, manager de proiect și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în sesiunea II/2024, cu un buget total de 102.793 lei, din care 92.220 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă.

„Proiectul „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ !” se va încheia în luna octombrie 2024, interviurile înregistrate, fotografiile și toate produsele culturale vor putea fi accesate online pe site-ul www.antonelasofiabarbu.ro și pe site-urile partenerilor.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

ORGANIZATOR: BARBU ANTONELA SOFIA PFA

PARTENERI: Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Biblioteca Județeană Mureș, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Centrul de Documentare și Informare – la Muzeul Gazelor Naturale Mediaș, Centrul Cercetășesc „HC Habermann” Nocrich, filiala Organizației Naționale Cercetașii României.

Articolul precedentRAFILA: „GUVERNUL A ALOCAT 1,9 MILIARDE DE LEI PENTRU MAI MULTE PROGRAME DIN SĂNĂTATE”
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET