Iubește boxul de când se știe, iar în ultimii ani, cu muncă și ambiție, a reușit să pună Brașovul pe harta boxului profesionist european. De aproape 10 de ani pregătește sportivi la clubul său, iar în ultimul timp a devenit cel mai tânăr promoter de box din țara noastră. Este vorba despre Daniel Ursache, cel pentru care boxul înseamnă totul, dar mai presus de toate este un sport care formează caractere, te pregătește pentru viață, te disciplinează și îți oferă satisfacții uriașe.

În ultimii 20 ani, Brașovul fusese uitat de lumea boxului, acum este în centrul atenției acestui sport. Orașul nostru a ajuns să fie respectat, din nou, în lumea boxului, în primul rând datorită lui Daniel Ursache. Cel care a început să organizeze gale de box la un nivel tot mai ridicat în Brașov. Nu se oprește aici și pe data de 11 octombrie va aduce la Brașov, în premieră absolută, un meci de titlu mondial IBA la categoria grea. Așa cum se întâmplă doar în marile metropole ale Europei. Pe lângă evenimentele sportive de talie mondială organizate la Brașov, Dani Ursache nu-i uită nici pe copii sau pe pugiliștii amatori.

Îmi doresc enorm să dezvolt cât mai mult boxul în România, dar în special la Brașov. Să încurajăm copiii să practice acest sport. În primul rând să vină în număr cât mai mare să facă mișcare, iar apoi, dacă le place, să continue la box. Trebuie să readucem boxul din Brașov acolo unde era pe vremuri, un sport respectat în toată lumea. Să-i redăm strălucirea și anvergura de altădată. Vreau să facem performanță în box. Îmi propun să-i ajut pe copiii care boxează la amatori să aibă mai ușor posibilitatea de a trece la profesioniști la vârsta legală. Pentru că foarte mulți boxeri extrem de talentați se pierd fără susținere. Și este mare păcat. Pentru a atrage cât mai mulți tineri la box, este esențial să le aducem în față exemple, modele demne de urmat”, ne-a declarat Daniel Ursache.

Devotat, neobosit, exigent și extrem de entuziasmat, cu o „sete” mare de performanță, pe Daniel îl găsiți unde-i place cel mai mult, în sala de antrenamente, la Ursache Box Club. Acolo pregătește de peste 10 ani sportivi pentru boxul profesionist. Daniel Ursache este adeptul ideii că „boxul este pentru toată lumea”. Antrenorul brașovean spune că daca ar fi să pleci din sala de box cu o singură idee, aceea ar fi că „munca este un ingredient cheie pentru succes”.

Acesta consideră că poţi aplica în viaţa reală multe dintre valorile deprinse în sala de box. Înţelegerea limitelor și modul în care ni le putem depăși sunt unele dintre ele. Dacă poţi trece peste provocările de care te vei lovi în box, poţi trece peste orice. Este important să crezi în tine și în capacităţile tale. Cunoașterea și înţelegerea a ceea ce poţi face sunt două lucruri foarte puternice.

Boxul, ca orice sport, necesită timp și disciplină. Vă cere să învăţati ce înseamnă durerea și să continuaţi chiar și atunci când nu aveţi rezultatele așteptate. Vă învaţă modestia: indiferent cât de bun ești, există întotdeauna cineva mai bun. Vă învaţă perseverenţa, răbdarea, încrederea de sine. Boxul vă va testa fizic și mental, iar în timp vei ajunge să știi la ce ești puternic și să accepţi unde esti slab. Sperăm că aceste noţiuni despre box vă vor ajuta să deveniţi o persoană mai bună. Cineva care este echilibrat și pregătit în faţa provocărilor din viaţa de zi cu zi”, a precizat Daniel Ursache.

Articolul precedentGuvernul a aprobat majorarea salariului minim
Articolul următorEURO 2024: România a fost învinsă de Belgia cu 0-2