Cuisoarele, cunoscute și sub numele de laung în India, sunt muguri de flori uscate de la arborele de cuișoare și este un condiment popular folosit frecvent în preparatele de orez, curry, produse de panificație, amestecuri de condimente măcinate care se folosesc în supe, tocănițe și preparate din carne. 

 

Pe de altă parte, uleiul de cuișoare este folosit mai mult în scopuri medicinale, cum ar fi ameliorarea durerii, vindecarea problemelor digestive și ajutor în cazul afecțiunilor respiratorii.

Cuisoarele au un compus, numit eugenol, care are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care ajută la reducerea inflamațiilor cauzate de boli precum artrită și ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi și să reducă riscul de boli de inima, diabet, cancer etc.

Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă mesteci 2 cuișoare pe stomacul gol:
Îmbunătățești sănătatea ficatului

„Se spune că mugurii uscați de cuișoare au un efect hepato-protector asupra ficatului. Stimulează sănătatea ficatului prin promovarea creșterii de noi celule, detoxifierea ficatului și, de asemenea, are un efect protector datorită unei serii de compuși activi precum timolul și eugenolul”, spune Arooshi Garg, nutriționist la GOQii.

Reduci nivelul zahărului din sânge

Atunci când consumi cuișoare, reglezi nivelul glicemiei, sau cel puțîn asta s-a observat în cazul pacienților diabetici. Acest lucru duce la mai puțînă rezistență la insulină, la îmbunătățirea secretiei de insulină.

Reduci senzația de greață

Asta datorită proprietăților lor anestezice și antiseptice. Atunci când se amestecă cu salivă, se produc anumite enzime care ajută la reducerea simptomelor legate de greață, explică nutriționistul.

Păstrezi sănătatea orală

Cuisoarele au fost folosite încă din vechime că analgezic pentru durerile dentare. Pe lângă proprietățile de ameliorare a durerii, cuisoarele ajută și la reducerea inflamației orale, a plăcii bacteriene, a gingivitei și combat respirația urat mirositoare. Proprietățile lor antibacteriene asigura o mai bună sănătate și igienă orală pe tot parcursul zilei.

La ce mai ajută cuisoarele, un condiment bun la toate
Stimulezi sănătatea digestivă

„Cuisoarele pot ajută la îmbunătățirea secretiei de sucuri digestive și la reducerea problemelor de balonare. Cu toate acestea, ar trebui să fim precauți cu privire la cantitatea folosită, deoarece un consum excesiv de cuișoare poate duce la coagularea lentă a sângelui, diaree, vărsături și alte probleme de sănătate”, explică nutriționista Arooshi Garg.

Cuisoarele au proprietăți antimicrobiene care ajută la eliminarea bacteriilor nedorite din intestin. Acest lucru favorizează o mai bună sănătate intestinală, digestie și absorbție a nutrienților. Cuisoarele sunt cunoscute pentru că omoară E. Coli – o tulpină de bacterii care provoacă probleme ale stomacului.

Reduci durerile articulare

Cuisoarele conțîn elemente precum manganul și flavonoidele care ajută la menținerea densității osoase. Aceste elemente ajută la repararea țesutului osos, reducând sau prevenind astfel durerile articulare, întârziind totodată pierderea musculară la persoanele în vârstă. Aplicarea uleiului de cuișoare este, de asemenea, o modalitate bună de a ajută la reducerea durerilor articulare.

Beneficiezi de un analgezic natural

Eugenolul este cel care conferă cuisoarelor proprietățile sale analgezice. Consumul regulat de cuișoare pe stomacul gol ajută la reducerea migrenelor și a durerilor de cap. Pot fi consumate și sub formă de pulbere, într-un pahar de lapte cald, cu un praf de sare, ne sfătuiește nutriționistul.

Îți întărești imunitatea

Gripă, răceală, bronșită, sinuzita, infecțiile virale pot fi reduse prin creșterea consumului de cuișoare. Proprietățile antivirale și de purificare a sângelui ale cuisoarelor reduc toxicitatea din sânge, crescând astfel imunitatea organismului.

Articolul precedentPatru copii, găsiți în viată după 40 de zile, în jungla columbiană amazoniană, după ce avionul cu care călătoreau s-a prăbușit
Articolul următorDe ce trebuie să tai colțul de la buretele de vase. Trucul genial pe care trebuie să-l încerci