Acest sirop este de 10 ori mai puternic decât penicilina: scade tensiunea arterială, colesterolul și este util împotriva gutei, artritei și durerilor articulare.

 

Este vorba de siropul de usturoi, cu nenumărate beneficii. Usturoiul a ajuns una dintre cele mai cunoscute plante folosite în remedii naturiste. Medicina populară recomandă usturoiul pentru tratarea a peste 100 de afecţiuni. Totuși, se recomandă să se țină seama de rezultatele analizelor medicale și de sfatul medicului înainte să începeți să consumați acest sirop de usturoi. 

Penicilina este un antibiotic foarte cunoscut pentru tratarea bolilor precum cancerul. Remediul natural din usturoi – „siropul de usturoi” este chiar de 10 ori mai puternic decât penicilina.

Acest sirop de usturoi este practic, ingredientele folosite sunt ieftine și ușor de găsit, dar este și simplu de făcut.

Știm cu toții că ierburile pe care le cultivăm nu sunt decât minuni. Usturoiul este unul dintre ele! Este bogat în proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antivirale și antifungice, ceea ce îl face un medicament puternic, potrivit ayurveda.org.

Ce este siropul de usturoi?

Siropul de usturoi este un sirop simplu, cu proprietăți medicinale imense. Astăzi vom vedea utilizarea, ingredientele și cum se pregătește siropul de usturoi.

De ce ar trebui să luați sirop de usturoi?

Consumul acestui remediu vă va ajuta la stimularea sistemului imunitar, scade tensiunea arteriala, precum si colesterolul rau. De asemenea, vă va reduce numărul de răceli și infecții și este util împotriva gutei, artritei și durerilor articulare.

Cum se obține siropul de usturoi

Ingrediente pentru siropul de usturoi:

8 catei de usturoi curatati si usor pasati
1 cană (200 ml) de oțet de mere
1 cană (200 ml) de miere

Metode de preparare:

Amestecați usturoiul astfel încât să devină fin (puteți, de asemenea, să zdrobiți usturoiul)
Adăugați mierea și oțetul de mere și amestecați timp de 10-15 secunde la viteză mare.
Turnați amestecul într-un borcan de sticlă sigilabil.
Păstrați la frigider timp de cinci zile, amestecând ocazional în fiecare zi. După cinci zile, amestecul este gata.

Cantitățile ce trebuie folosite:

Pentru utilizare, adăugați pur și simplu 2 linguri de sirop de usturoi într-un pahar înalt cu apă, la prima oră dimineața. Amestecul este foarte puternic și nu trebuie luat direct.

Cum functioneazã siropul de usturoi – efecte miraculoase ale ingredientelor

Iată ce proprietăți medicinale au fiecare ingredient din siropul de usturoi.

Mierea este antibacterian, antiviral și antifungic. Este adesea folosit pentru a ajuta la calmarea unei tuse urâte.

Oțetul de mere contine diversi fitonutrienti care ajuta la prevenirea cancerului si a crampelor la picioare. De asemenea, conține acid citric, care poate ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi.

Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antivirale. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar, iar conținutul său de alicină îl face unul dintre cele mai puternice antibiotice din natură.

Așa că am văzut beneficiile și eficiența acestui sirop de usturoi. Acesta este cu adevărat un remediu eficient pe care ar trebui să îl încercați.

Sursa

LA CE MAI ESTE BUN USTUROIUL

Ameliorarea astmului. Usturoiul este eficient în ameliorarea astmului, a bronşitei cronice, a gripei, a rinitei şi a tusei convulsive. Un remediu vechi împotriva astmului este un sirop de usturoi preparat astfel: fierbi mai mulţi căţei de usturoi, până când se înmoaie. Adaugi oţet în cantitate egală cu apa şi dai usturoiul deoparte. Adaugi zahăr în lichid şi fierbi. Apoi torni siropul peste usturoiul fiert şi păstrezi într-un recipient. Mănânci în fiecare dimineaţă 1-2 căţei cu o lingură de sirop. Tusea persistentă îşi poate găsi „naşul” cu câteva linguriţe  de suc de usturoi amestecate cu 1-2 linguriţe de miere, luate de 4 ori pe zi.

Bun pentru inimă. Mai multe studii ştiinţifice efectuate de-a lungul anilor au scos în evidenţă efectele benefice ale usturoiului. Doi sau trei căţei de usturoi pe zi scad considerabil riscul de infarct, prevenind şi ateroscleroza (depunerea de colesterol pe artere). Studiile arată că o doză zilnică de 1ml extract usturoi/kg greutate corporală, consumată pe o perioadă de 6 luni, a determinat îmbunătăţirea stării pacienţilor care suferă de această boală.

Împotriva cancerului. Studii ale cercetătorilor elveţieni arată că oamenii care consumă usturoi crud sau gătit în mod frecvent, în comparaţie cu cei care nu o fac, au un risc scăzut la jumătate de a face cancer la stomac şi la o treime de a face cancer colorectal. Şi asta pentru că usturoiul are în componenţa sa peste 30 de compuşi şi antioxidanţi cu putere de blocare a agenţilor cancerigeni, potrivit click.ro.

CINE TREBUIE SĂ EVITE CONSUMUL DE USTUROI

Persoanele cu probleme de coagulare a sângelui, care iau anticoagulante, cum ar fi aspirina, care suferă de hipertiroidism sau care urmează să fie supuși unei intervenții chirurgicale trebuie să fie foarte atente în cazul consumului de usturoi, acesta fiind nerecomandat în aceste cazuri. 

Un cățel de usturoi pe zi este, de cele mai multe ori, valoarea recomandată în scopuri medicale. Usturoiul conține o serie de nutrienți, vitamine, minerale dar și fitochimicale.

Usturoiul poate fi consumat în siguranță de majoritatea adulților. Cu excepția aromei sale intense și a faptului că provoacă transpirație, usturoiul are puține efecte secundare. Totuși, trebuie să știți că există anumite reguli pentru a fi în siguranță în urmă consumului de usturoi:

– dacă sunteți alergici la plante din familia liliaceae, inclusiv ceapă, praz, arpagic sau flori cum ar fi zambilele și lalelele, evitați usturoiul. Perosanele care sunt alergice la usturoi pot manifestă diverse reacții, fie că inhalează, consumă sau aplică usturoiul pe piele.

– oamenii care urmează să suporte intervenții chirurgicale sau dentare, femeile însărcinate și cei cu tulburări de coagulare, ar trebui să evite să consume cantități mari de usutroi în mod regulat din cauza proprietății acestuia de a subția sângele, fapt ce a putea provoca sângerări excesive. Cei care utilizează anticoagulanti, aspirina și antiinflamatoare nesteroidiente nu ar trebui să consume și usturoi decât după ce primesc avizul medicului privind cantitatea pe care o pot ingera.

Usturoiul poate interacționa cu acțiunea anticonceptionalelor, ciclosporinei și altor medicamente. De asemenea, reduce eficacitatea anumitor medicamente antivirale utilizate pentru tratamentul SIDA-HIV. Femeile care alăptează au constatat că usturoiul oferă laptelui o aromă pe care copilul o poate respinge.

Consumul unei cantități mari de usturoi poate irită mucoasa stomacului și poate determina arsuri stomacale, dureri abdominale, flatulență, diaree sau constipație. Fiți precauți în utilizarea usturoiului dacă aveți un stomac sensibil. Dacă se aplică direct pe piele, usturoiul poate provoca arsuri, iar acest lucru este valabil mai ales în cazul copiilor.

Dacă ați decis ca usturoiul să facă parte din stilul dvs. de viață, asigurați-va că mâncați un usturoi organic ce are toate calitățile acestei plante. În magazine poate fi întâlnit usturoi tratat chimic care nu are nici unul din beneficiile usturoiului natural. Dacă usturoiul este înflorit, înseamnă că acesta și-a pierdut mare parte din compușii săi valoroși.

Sursa

Articolul precedentGuvernul, amenințat de NOI PROTESTE! CFR, gata să OPREASCĂ trenurile din circulație
Articolul următorCel mai bun truc pentru creșterea rapidă a unghiilor. Așa vor fi lungi și sănătoase