9 angajatori din Brașov, amendați cu 260.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov face publice rezultatele controalelor ce au vizat depistarea și sancționarea muncii nedeclarate, controale efectuate de inspectorii de muncă braşoveni, în luna mai.

Astfel, cu ocazia desfășurării celor 184 controale, au fost depistate 18 persoane care desfasurau muncă nedeclarată pentru care  un număr de 9 angajatori au fost sanctionați  cu  amenzi  în valoare de 260.000 lei. În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 179 de controale,  în urma cărora au fost sancţionați un număr de 4 angajatori cu amenda in valoare de 6.000 lei si  2 avertismente.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 57.000 lei. Tot în luna aprilie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 82 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr 25 de angajatori cu amenzi în valoare de 32.500 lei si 34 de avertismente.

Articolul precedentVIDEO Șansă la o viață normală pentru brașovenii care suferă accidente vasculare cerebrale
Articolul următorOlimpiada Națională de argumentare, la Brașov