Demisii în bloc, astăzi, la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov. Un medic, șapte asistente și două infirmiere și-au prezentat demisiile, potrivit newsbv.ro.

Este vorba despre angajați ai secției de la Zărnești. Chiar și așa, conducerea unității medicale susține că schema de personal este completă, cu aproape 450 de cadre medicale la toate secțiile din județ. Au fost angajați, deja, în regim de urgență, 4 medici și 5 asistente. Managerul Spitalului de Neurologie, Nicușor Bîgiu, a declarat că personalul ar fi plecat de teama infectării cu COVID-19, deși, susține acesta, în unitatea medicală pe care o conduce ar fi echipamente de protecție, iar aici nu a ajuns, până acum, niciun pacient cu coronavirus. Bîgiu l-a și demis, de altfel, pe șeful secției de la Zărnești, pentru deficitara gestionare a situației.

Potrivit acelorași surse, chiar și o asistentă de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Brașov și-a dat demisia.

Tensiunea la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov a atins cote maxime încă de acum o săptămână. Atunci, directorul medical al unității i-a transmis o scrisoare deschisă managerului (foto jos), în care i-a reproșat că nu a consultat personalul atunci când a decis să trateze pacienții cu COVID-19 la Spitalul de Neurologie. În acest moment, după Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie este cel care va prelua pacienții cu COVID. Al treilea este Spitalul de Neurologie. Prin Ordonanța Militară emisă aseară, personalul medical care demisionează trebuie să aibă un preaviz de 90 de zile.

Articolul precedent293 de cazuri noi de infectare cu coronavirus!
Articolul următorÎncă 1.500 de teste COVID-19, la Brașov