Evenimentul prin care una dintre cele mai dezvoltate comune din județul Brașov, Vama Buzăului, a devenit, oficial, stațiune turistică de interes local, a avut loc vineri, în prezența ministrului Turismului, Bogdan Trif.

Acesta a dezvelit, împreună cu primarul localității, Tiberiu Chirilaș, dar și cu alți parlamentari, plăcuța de la intrarea în comună, care atestă noua titulatură a urbei aflate la limita cu județul Covasna. Vama Buzăului are o rezervație naturală cu 29 de zimbri, dar și o cascadă devenită faimoasă: Urlătoarea. Rezervația a atras, până acum, în 2018, peste 35.000 de turiști.

Este o oportunitate pentru comunitate, pentru că de acum se pot accesa mai uşor proiecte pe fonduri europene şi proiecte cu fonduri guvernamentale. Este meritul primarului şi al comunităţii, întrucât a ştiut să se bată pentru acest proiect. Comuna arată extraordinar, este bine pusă la punct şi aveţi nişte peisaje care chiar merită să fie puse în valoare”, a afirmat ministrul Bogdan Trif, citat de Mediafax.

Acest lucru este o atestare a ceea ce am realizat în localitatea noastră, a ceea ce avem, dar ne şi obligă de acum încolo şi în niciun caz nu vrem să-i aducem vreo atingere. Turiştii tocmai asta apreciază, că nu este o aglomeraţie foarte mare, nu este zgomot, încercăm inclusiv sporturile cu motor să le descurajăm, astfel încât cel care vine aici chiar să se liniştească, să-şi încarce bateriile, cum se spune”, a spus, pentru Mediafax, primarul din Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş.

În prezent, în România există 72 de staţiuni turistice de interes local.

Foto şi video: bvtv.ro

 

Articolul precedentTurneu internațional de handbal feminin, la Brașov
Articolul următorBASCHET FEMININ – A doua înfrângere consecutivă pentru Olimpia CSU Brașov