La data de 14 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 14 noiembrie 2020, polițiștii au verificat 125 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 38 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate peste 3100 de persoane, aproximativ 200 de mijloace de transport persoane și aproximativ  300 de autovehicule. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 269 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 251 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 14 nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 36.500 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 3400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 95 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 53 de locații. De asemenea, au fost legitimate 53 de persoane și au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei. Au fost verificate 48 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 86 de persoane și au verificat 58 de locații, aplicând 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 1250 lei.  

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vă reamintim că scopul acestor activități desfășurate de către toate forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere a legii!

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Totodată, solicităm respectarea prevederilor H.G. nr. 935/2020, act normativ care la a intrat în vigoare la data de 09 noiembrie 2020, ora 00.00.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Adoptați o conduită responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Sursa: Realitatea de Brasov

Articolul precedentCoronavirus 15 noiembrie: 7.096 cazuri noi, 113 decese | Situaţia din fiecare judeţ
Articolul următorBărbat rănit de un utilaj, la Râșnov